De federale regering denkt eraan de maatregelen in de strijd tegen seksisme op straat te versterken. Dat bleek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de MR in Brussel, waar premier Charles Michel de honderden militanten toesprak.

Michel verwees naar de gebeurtenissen op oudejaarsavond in Keulen, waarbij honderden vrouwen door mannen zouden zijn omsingeld en betast en beroofd. Voor Michel zijn zulke zaken onaanvaardbaar. "De regering zal initiatieven nemen om elke vorm van seksisme tegen vrouwen op straat te bekampen", zei hij. Bij een vraag tot meer uitleg, verwees de premier naar het strafrechtelijk luik, maar meer details wilde hij nog niet kwijt.

Terreur

Zowel Michel als minister voor Buitenlandse Zaken en vicepremier Didier Reynders hadden het in hun toespraak ook over de toenemende terreur in de wereld. Volgens de premier moeten we onze manier van leven verdedigen, "tegen het obscurantisme en de barbarij". De minister van Buitenlandse Zaken gelooft dan weer dat "de dreiging zal blijven bestaan".

In verband met de discussie rond een eengemaakte politiezone voor Brussel, suggereerde Reynders de oprichting van een "plaats" waar de federale en lokale ordediensten samen zouden kunnen werken, "misschien zelfs voor een grotere zone, voor de metropool-Brussel". "Wanneer de 19 burgemeesters (van het Brussels gewest, red) vergaderen, vraagt de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte waarom hij niet mag komen. Maar hij is welkom", luidt het bij de Brusselse MR. Net zoals ook de Brusselse gemeenten zouden kunnen bijdragen voor de veiligheid van het nieuwe voetbalstadion in Grimbergen, gelooft Reynders.

Sneer naar N-VA

De liberale vicepremier deelde ook enkele steken uit naar de N-VA, die deze week weer het communautaire vuur oppookte. Reynders merkte op dat de MR "in de brede Brusselse regio een verkiezing heeft gewonnen: in Linkebeek". De federale regering vervrouwelijkt ook verder "met de Brusselse Sophie Wilmès". Zij is van Sint-Genesius-Rode. (Belga/AVE)

De federale regering denkt eraan de maatregelen in de strijd tegen seksisme op straat te versterken. Dat bleek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de MR in Brussel, waar premier Charles Michel de honderden militanten toesprak. Michel verwees naar de gebeurtenissen op oudejaarsavond in Keulen, waarbij honderden vrouwen door mannen zouden zijn omsingeld en betast en beroofd. Voor Michel zijn zulke zaken onaanvaardbaar. "De regering zal initiatieven nemen om elke vorm van seksisme tegen vrouwen op straat te bekampen", zei hij. Bij een vraag tot meer uitleg, verwees de premier naar het strafrechtelijk luik, maar meer details wilde hij nog niet kwijt.Zowel Michel als minister voor Buitenlandse Zaken en vicepremier Didier Reynders hadden het in hun toespraak ook over de toenemende terreur in de wereld. Volgens de premier moeten we onze manier van leven verdedigen, "tegen het obscurantisme en de barbarij". De minister van Buitenlandse Zaken gelooft dan weer dat "de dreiging zal blijven bestaan". In verband met de discussie rond een eengemaakte politiezone voor Brussel, suggereerde Reynders de oprichting van een "plaats" waar de federale en lokale ordediensten samen zouden kunnen werken, "misschien zelfs voor een grotere zone, voor de metropool-Brussel". "Wanneer de 19 burgemeesters (van het Brussels gewest, red) vergaderen, vraagt de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte waarom hij niet mag komen. Maar hij is welkom", luidt het bij de Brusselse MR. Net zoals ook de Brusselse gemeenten zouden kunnen bijdragen voor de veiligheid van het nieuwe voetbalstadion in Grimbergen, gelooft Reynders.De liberale vicepremier deelde ook enkele steken uit naar de N-VA, die deze week weer het communautaire vuur oppookte. Reynders merkte op dat de MR "in de brede Brusselse regio een verkiezing heeft gewonnen: in Linkebeek". De federale regering vervrouwelijkt ook verder "met de Brusselse Sophie Wilmès". Zij is van Sint-Genesius-Rode. (Belga/AVE)