Alix Gerniers, afkomstig uit Ronse, is een van de aanvalsters in de selectie van bondscoach Pascal Kina. Ze moet op 29 juni nog 21 worden maar heeft ervaring zat: ze beoefent de hockeysport al sinds haar vier jaar, eerst bij Royal Hermes in Ronse en sinds enkele jaren bij het Gentse La Gantoise.

Met de Red Panthers nam ze eerder deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen en aan het EK in Boom vorige zomer. In 2012 werd ze uitgeroepen tot beste Belgische hockeybelofte.

Op het WK in Den Haag maakte ze tot dusver één doelpunt. De Red Panthers zijn na vier nederlagen en één gelijkspel als laatste geëindigd in hun groep en kunnen maximaal nog elfde worden, hetzelfde resultaat als op de Spelen in Londen.

Gerniers studeert nog Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 kwam het hockeytalent op voor de partij Liberale Unie. Ze was met haar 19 jaar de jongste kandidate in Ronse. (KVDA)

Alix Gerniers, afkomstig uit Ronse, is een van de aanvalsters in de selectie van bondscoach Pascal Kina. Ze moet op 29 juni nog 21 worden maar heeft ervaring zat: ze beoefent de hockeysport al sinds haar vier jaar, eerst bij Royal Hermes in Ronse en sinds enkele jaren bij het Gentse La Gantoise.Met de Red Panthers nam ze eerder deel aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen en aan het EK in Boom vorige zomer. In 2012 werd ze uitgeroepen tot beste Belgische hockeybelofte. Op het WK in Den Haag maakte ze tot dusver één doelpunt. De Red Panthers zijn na vier nederlagen en één gelijkspel als laatste geëindigd in hun groep en kunnen maximaal nog elfde worden, hetzelfde resultaat als op de Spelen in Londen. Gerniers studeert nog Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 kwam het hockeytalent op voor de partij Liberale Unie. Ze was met haar 19 jaar de jongste kandidate in Ronse. (KVDA)