Politievakbond Sypol dient woensdag een klacht in tegen Yvan Mayeur (PS) en tegen de officieren die het commando voerden tijdens de nationale betoging van 6 november. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Veertig minuten lang werd een peloton agenten aangevallen door woeste betogers. Veertig minuten lang riepen ze om versterking, maar die werd hen geweigerd door de officieren. Zowat iedereen raakte gewond. Volgens ons is de verantwoordelijkheid van de burgemeester en de dienstdoende officieren verpletterend. Bijgevolg vragen wij het parket van Brussel om dit schuldig verzuim te onderzoeken en indien nodig te vervolgen", klinkt het. (Belga/WB)

Politievakbond Sypol dient woensdag een klacht in tegen Yvan Mayeur (PS) en tegen de officieren die het commando voerden tijdens de nationale betoging van 6 november. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Veertig minuten lang werd een peloton agenten aangevallen door woeste betogers. Veertig minuten lang riepen ze om versterking, maar die werd hen geweigerd door de officieren. Zowat iedereen raakte gewond. Volgens ons is de verantwoordelijkheid van de burgemeester en de dienstdoende officieren verpletterend. Bijgevolg vragen wij het parket van Brussel om dit schuldig verzuim te onderzoeken en indien nodig te vervolgen", klinkt het. (Belga/WB)