Begin deze week raakte het nieuws bekend dat Britse jongeren gefolterd zouden zijn door Brusselse agenten. Een van hen had een opvallende getuigenis gedeeld via sociale media. Nu zou blijken dat de jongeman het geweld ook zelf veroorzaakt heeft, zo schrijft Brusselnieuws.be.

De politiezone in kwestie is van plan om zelf een klacht in te dienen tegen de Brit. 'Wij zijn er meer en meer van overtuigd dat hij heeft overdreven', zegt de burgemeester van Sint-Gillis, Charles Picqué (PS). 'In dit soort gevallen kijken we vooral naar het verleden van de politieagenten en of ze vroeger hetzelfde soort fouten hebben begaan. In het geval van de officier die verantwoordelijk was voor de ploeg is dat niet het geval.'

'Volgens mij klopt het verhaal niet'

'De jongeman had gedronken. Volgens mij klopt het verhaal niet, maar ik wil ook de verantwoordelijkheid van de politie niet onderschatten. Misschien was haar reactie niet in verhouding tot de feiten, maar uit de informatie waarover wij beschikken blijkt dat we voorzichtig moeten zijn vooraleer we de politie veroordelen en bekritiseren", besluit hij.

De advocaat van de jongeman, Zouhair Chihaoui, liet aan Brusselnieuws.be weten dan zijn cliënt alle aantijgingen ontkent.

Begin deze week raakte het nieuws bekend dat Britse jongeren gefolterd zouden zijn door Brusselse agenten. Een van hen had een opvallende getuigenis gedeeld via sociale media. Nu zou blijken dat de jongeman het geweld ook zelf veroorzaakt heeft, zo schrijft Brusselnieuws.be.De politiezone in kwestie is van plan om zelf een klacht in te dienen tegen de Brit. 'Wij zijn er meer en meer van overtuigd dat hij heeft overdreven', zegt de burgemeester van Sint-Gillis, Charles Picqué (PS). 'In dit soort gevallen kijken we vooral naar het verleden van de politieagenten en of ze vroeger hetzelfde soort fouten hebben begaan. In het geval van de officier die verantwoordelijk was voor de ploeg is dat niet het geval.''Volgens mij klopt het verhaal niet' 'De jongeman had gedronken. Volgens mij klopt het verhaal niet, maar ik wil ook de verantwoordelijkheid van de politie niet onderschatten. Misschien was haar reactie niet in verhouding tot de feiten, maar uit de informatie waarover wij beschikken blijkt dat we voorzichtig moeten zijn vooraleer we de politie veroordelen en bekritiseren", besluit hij. De advocaat van de jongeman, Zouhair Chihaoui, liet aan Brusselnieuws.be weten dan zijn cliënt alle aantijgingen ontkent.