Uitnodigingen van de Federatie Wallonië-Brussel zijn niet grondwettelijk en bestaan dus niet, zei Kris Peeters in het parlement. De Vlaamse regering vindt het initiatief van de Franstaligen geen goede idee. Peeters spreekt van een "verregaand en bizar" initatief dat "een gevaar is voor de stabiliteit van België".

"Diegene die dat in gevaar willen brengen, moeten daar de gevolgen van dragen", zei hij. "Ik begrijp niet dat men aan de ene kant Brussel als volwaardig gewest erkend wil zien en langs de andere kant de Vlamingen in Brussel negeert", zei Peeters.

Hij benadrukte dat Brussel voor Vlaanderen "van essentieel belang is" en hij "alles zal doen" om Brussel "dichter bij Vlaanderen te brengen". "Wanneer wij uitnodigingen krijgen of worden gesommeerd door die Waals-Brusselse federatie, kan dit voor mij volgens de Grondwet niet en bestaat dit niet", zei Peeters. (Belga)

Uitnodigingen van de Federatie Wallonië-Brussel zijn niet grondwettelijk en bestaan dus niet, zei Kris Peeters in het parlement. De Vlaamse regering vindt het initiatief van de Franstaligen geen goede idee. Peeters spreekt van een "verregaand en bizar" initatief dat "een gevaar is voor de stabiliteit van België". "Diegene die dat in gevaar willen brengen, moeten daar de gevolgen van dragen", zei hij. "Ik begrijp niet dat men aan de ene kant Brussel als volwaardig gewest erkend wil zien en langs de andere kant de Vlamingen in Brussel negeert", zei Peeters. Hij benadrukte dat Brussel voor Vlaanderen "van essentieel belang is" en hij "alles zal doen" om Brussel "dichter bij Vlaanderen te brengen". "Wanneer wij uitnodigingen krijgen of worden gesommeerd door die Waals-Brusselse federatie, kan dit voor mij volgens de Grondwet niet en bestaat dit niet", zei Peeters. (Belga)