Zaterdag maakte de sp.a bekend wie de kar trekt bij de volgende verkiezingen. Federaal minister Monica De Coninck zal lijst voor de Kamer trekken. Ex-partijvoorzitter en Kamerlid Caroline Gennez maakt haar comeback en trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Op de sp.a-lijst voor de Kamer staat Kamerlid David Geerts op de tweede plaats, voor Kamerlid Maya Detiège en senator Fauzaya Talhaoui.

Maar nergens een Patrick Janssens te bespeuren, die nochtans gevraagd werd de Antwerpse lijst te duwen. "Hij heeft voor een ander leven gekozen. We moeten dat respecteren", zei provinciaal voorzitter Van Brempt zondagmorgen in een interview met de Antwerpse televisiezender ATV. Later werd het bericht van Van Brempt door Patrick Janssens zelf bevestigd in een persbericht. "Ik ben in gesprek met een aantal steden in binnen en -buitenland om ze te adviseren inzake stadsontwikkeling. Partijpolitiek engagement is hiermee niet verenigbaar. Een geloofwaardig adviseur kan niet tegelijkertijd een politieke mede- of tegenstander zijn", luidt het.

De ex-partijvoorzitter en voormalige burgemeester van Antwerpen plant dus geen politieke comeback, al leek hij dat eind vorig jaar te overwegen nadat Kathleen Van Brempt hem had gevraagd de spa-lijst te steunen. "Als ik het doe, zal het zeker niet op een zichtbare plek zijn", verduidelijkte hij in november aan de Gazet van Antwerpen.

Janssens werkt op dit moment aan de London School of Economics aan een doctoraat rond stadsontwikkeling. (BO)

Zaterdag maakte de sp.a bekend wie de kar trekt bij de volgende verkiezingen. Federaal minister Monica De Coninck zal lijst voor de Kamer trekken. Ex-partijvoorzitter en Kamerlid Caroline Gennez maakt haar comeback en trekt de lijst voor het Vlaams Parlement. Op de sp.a-lijst voor de Kamer staat Kamerlid David Geerts op de tweede plaats, voor Kamerlid Maya Detiège en senator Fauzaya Talhaoui. Maar nergens een Patrick Janssens te bespeuren, die nochtans gevraagd werd de Antwerpse lijst te duwen. "Hij heeft voor een ander leven gekozen. We moeten dat respecteren", zei provinciaal voorzitter Van Brempt zondagmorgen in een interview met de Antwerpse televisiezender ATV. Later werd het bericht van Van Brempt door Patrick Janssens zelf bevestigd in een persbericht. "Ik ben in gesprek met een aantal steden in binnen en -buitenland om ze te adviseren inzake stadsontwikkeling. Partijpolitiek engagement is hiermee niet verenigbaar. Een geloofwaardig adviseur kan niet tegelijkertijd een politieke mede- of tegenstander zijn", luidt het. De ex-partijvoorzitter en voormalige burgemeester van Antwerpen plant dus geen politieke comeback, al leek hij dat eind vorig jaar te overwegen nadat Kathleen Van Brempt hem had gevraagd de spa-lijst te steunen. "Als ik het doe, zal het zeker niet op een zichtbare plek zijn", verduidelijkte hij in november aan de Gazet van Antwerpen.Janssens werkt op dit moment aan de London School of Economics aan een doctoraat rond stadsontwikkeling. (BO)