Een passagiersvliegtuig van de luchtvaartmaatschappij US Airways heeft donderdagnamiddag verschillende uren boven een deel van Oost-Vlaanderen gecirkeld na een technisch probleem. Dat is vernomen bij luchtverkeersleider Belgocontrol, die zo informatie van de website www.airlive.net bevestigde. Het toestel kon iets na 17u30 probleemloos landen op Brussels Airport.

Technisch probleem

Het toestel van vlucht US751 was in de namiddag op Brussels Airport opgestegen met bestemming Philadelphia. Boven Ierland moest het toestel echter rechtsomkeer maken door een technisch probleem en zette het opnieuw koers richting Zaventem.

Voor het vliegtuig echter kon landen, moest het enkele uren rondjes vliegen ten zuiden van Gent. De maatregel was bedoeld om kerosine te verbranden. "Een vliegtuig dat naar de Verenigde Staten vliegt, vertrekt volgetankt met brandstof. Het toestel was te zwaar om onmiddellijk te kunnen landen", verduidelijkte de woordvoerder van Belgocontrol.

Hij zei dat de piloot "uit voorzorg" rechtsomkeer maakte en geen enkele bijstand had gevraagd. Het toestel van de Amerikaanse maatschappij landde uiteindelijk probleemloos op het tarmac van Brussels Airport. (Belga/WB)

Een passagiersvliegtuig van de luchtvaartmaatschappij US Airways heeft donderdagnamiddag verschillende uren boven een deel van Oost-Vlaanderen gecirkeld na een technisch probleem. Dat is vernomen bij luchtverkeersleider Belgocontrol, die zo informatie van de website www.airlive.net bevestigde. Het toestel kon iets na 17u30 probleemloos landen op Brussels Airport.Het toestel van vlucht US751 was in de namiddag op Brussels Airport opgestegen met bestemming Philadelphia. Boven Ierland moest het toestel echter rechtsomkeer maken door een technisch probleem en zette het opnieuw koers richting Zaventem. Voor het vliegtuig echter kon landen, moest het enkele uren rondjes vliegen ten zuiden van Gent. De maatregel was bedoeld om kerosine te verbranden. "Een vliegtuig dat naar de Verenigde Staten vliegt, vertrekt volgetankt met brandstof. Het toestel was te zwaar om onmiddellijk te kunnen landen", verduidelijkte de woordvoerder van Belgocontrol. Hij zei dat de piloot "uit voorzorg" rechtsomkeer maakte en geen enkele bijstand had gevraagd. Het toestel van de Amerikaanse maatschappij landde uiteindelijk probleemloos op het tarmac van Brussels Airport. (Belga/WB)