De Antwerpse N-VA-fractieleider André Gantman roept het gerecht op om Abou Jahjah te arresteren onmiddellijk nadat hij voet op Belgische bodem zet.

'Abou Jahjah is lid van Hezbollah,' zegt Gantman aan Het Nieuwsblad. 'Dat is een beweging die op de Europese lijst van terroristische organisaties staat. Zo'n organisatie is verboden in ons land.'

Terroristische organisatie

Gantman roept het gerecht op om Jahjah te arresteren op grond van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij vraagt minister van Justitie Turtelboom ook om contact op te nemen met de Britse justitie. Abou Jahjah zou de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd zijn vanwege zijn contacten met Hezbollah.

Dyab Abou Jahjah, de voormalige topman van de Arabisch Europese Liga (AEL), kondigde vanochtend aan dat hij van plan is om terug te keren naar ons land. 'Het is een kwestie van weken. Ik wil achterstelling, racisme en discriminatie opnieuw op de agenda zetten.'

Nieuwe missie

De Arabisch Europese Liga is een beweging die begin jaren 2000 regelmatig voor opschudding zorgde bij manifestaties en rellen in Antwerpen. Onder de naam RESIST, kwam de AEL samen met PVDA op bij de verkiezingen van 2003. De partij haalde nog minder stammen dan de PVDA alleen bij de voorgaande verkiezingen.

Abou Jahjah woonde de afgelopen jaren in Libanon. 'Nieuwe missie in het verschiet. Ik laat geen werk onafgewerkt. Reken daar maar op, België,' zo liet hij weten via Twitter.

De Antwerpse N-VA-fractieleider André Gantman roept het gerecht op om Abou Jahjah te arresteren onmiddellijk nadat hij voet op Belgische bodem zet. 'Abou Jahjah is lid van Hezbollah,' zegt Gantman aan Het Nieuwsblad. 'Dat is een beweging die op de Europese lijst van terroristische organisaties staat. Zo'n organisatie is verboden in ons land.'Terroristische organisatie Gantman roept het gerecht op om Jahjah te arresteren op grond van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Hij vraagt minister van Justitie Turtelboom ook om contact op te nemen met de Britse justitie. Abou Jahjah zou de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd zijn vanwege zijn contacten met Hezbollah. Dyab Abou Jahjah, de voormalige topman van de Arabisch Europese Liga (AEL), kondigde vanochtend aan dat hij van plan is om terug te keren naar ons land. 'Het is een kwestie van weken. Ik wil achterstelling, racisme en discriminatie opnieuw op de agenda zetten.'Nieuwe missieDe Arabisch Europese Liga is een beweging die begin jaren 2000 regelmatig voor opschudding zorgde bij manifestaties en rellen in Antwerpen. Onder de naam RESIST, kwam de AEL samen met PVDA op bij de verkiezingen van 2003. De partij haalde nog minder stammen dan de PVDA alleen bij de voorgaande verkiezingen. Abou Jahjah woonde de afgelopen jaren in Libanon. 'Nieuwe missie in het verschiet. Ik laat geen werk onafgewerkt. Reken daar maar op, België,' zo liet hij weten via Twitter.