"Zaterdag zie je een grote stroom richting de grote winkelsteden en toeristische trekpleisters. De reizigersstromen op zondag zijn helemaal verschillend. Vele weekendtoeristen keren huiswaarts en de studenten reizen richting hun kot in de universiteitssteden. De huidige dienstregeling maakt geen onderscheid tussen die verschillende stromen", aldus Inez De Coninck, federaal parlementslid voor N-VA.

Uit een antwoord van minister Bellot op een parlementaire vraag van De Coninck blijkt nu dat de NMBS ernstig nadenkt of er op zaterdag en zondag geen afzonderlijke treindienst moet worden ingevoerd.

(Belga/WK)

"Zaterdag zie je een grote stroom richting de grote winkelsteden en toeristische trekpleisters. De reizigersstromen op zondag zijn helemaal verschillend. Vele weekendtoeristen keren huiswaarts en de studenten reizen richting hun kot in de universiteitssteden. De huidige dienstregeling maakt geen onderscheid tussen die verschillende stromen", aldus Inez De Coninck, federaal parlementslid voor N-VA. Uit een antwoord van minister Bellot op een parlementaire vraag van De Coninck blijkt nu dat de NMBS ernstig nadenkt of er op zaterdag en zondag geen afzonderlijke treindienst moet worden ingevoerd. (Belga/WK)