Waals minister-president Paul Magnette werd over de wapenverkopen aan Saudi-Arabië aan de tand gevoeld naar aanleiding van de terechtstelling van de sjiitische sjeik Nimr al-Nimr door het land, wat voor spanningen in de regio en meer bepaald met Iran leidde.

De wapenhandel is volgens Magnette een gevolg van "Europese beslissingen". De PS'er benadrukte dat hij achter de Waalse wapenverkopen staan. "Die gebeuren onder erg strenge procedures", zei Magnette.

Duizenden jobs

Hij wees ook op de duizenden jobs en de Waalse expertise ter zake. Volgens de Waalse minister-president zijn de leveringen bestemd voor het Saudische leger en de politie.

De Waalse regering keurde in 2014 uitvoervergunningen naar Saudi-Arabië goed voor een waarde van bijna 400 miljoen euro. Voor de meerderheid ging het om vuurwapens en munitie, zo blijkt uit het verslag van de subcommissie van het Waals Parlement voor de controle op de uitvoerlicenties voor wapens. (Belga/TE)

Waals minister-president Paul Magnette werd over de wapenverkopen aan Saudi-Arabië aan de tand gevoeld naar aanleiding van de terechtstelling van de sjiitische sjeik Nimr al-Nimr door het land, wat voor spanningen in de regio en meer bepaald met Iran leidde. De wapenhandel is volgens Magnette een gevolg van "Europese beslissingen". De PS'er benadrukte dat hij achter de Waalse wapenverkopen staan. "Die gebeuren onder erg strenge procedures", zei Magnette. Hij wees ook op de duizenden jobs en de Waalse expertise ter zake. Volgens de Waalse minister-president zijn de leveringen bestemd voor het Saudische leger en de politie. De Waalse regering keurde in 2014 uitvoervergunningen naar Saudi-Arabië goed voor een waarde van bijna 400 miljoen euro. Voor de meerderheid ging het om vuurwapens en munitie, zo blijkt uit het verslag van de subcommissie van het Waals Parlement voor de controle op de uitvoerlicenties voor wapens. (Belga/TE)