De Wever was zaterdag op bezoek in het Christmas House van radiozender Joe FM in Antwerpen toen hij de vraag kreeg of hij de hand reikt aan paars-groen. 'Misschien wordt er vanavond nog iets beslist', antwoordde de N-VA-voorzitter. 'Ik krijg nog bezoek', aldus De Wever. 'Niet van de kerstman, maar uit het zuiden.'

Aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad werd bevestigd dat De Wever op Magnette doelde. De informateur wordt maandag opnieuw bij de koning verwacht voor een verslag. Hij leek de voorbije weken vooral contact te hebben met de paars-groene partijen. Donderdag had Magnette ook opnieuw een gesprek met CD&V en CDH.

Over de inhoud van het gesprek tussen N-VA en PS van zaterdagavond, is nog niets bekend. De ontmoeting wil in geen geval zeggen dat paars-geel al in de steigers staat. Informateur Magnette heeft al meermaals zijn voorkeur voor paarsgroen laten blijken.

Daarom blijft het nog altijd uitkijken naar het partijbureau van Open VLD, dat doorgaat op maandagochtend. Verschillende liberalen zijn ervan overtuigd dat N-VA eigenlijk niet in een regering wil stappen, en dat paarsgroen de enige optie is. Maar het is verre van zeker dat voorzitter Gwendolyn Rutten, ook de toestemming krijgt op het partijbureau om op die piste verder te gaan. De afgelopen week lieten verschillende burgemeesters en Kamerleden opnieuw hun stem horen tegen een regeringsdeelname in een paarsgroene coalitie. Een extra moeilijkheid binnen de partij is het aflopende voorzitterschap van Rutten, in maart wordt een opvolger gekozen.

Als de opdracht van Paul Magnette maandag niet verlengd wordt, dan bestaat ook nog de mogelijkheid dat Bart De Wever het veld ingestuurd wordt, om te testen of paars-geel mogelijk is.

De Wever was zaterdag op bezoek in het Christmas House van radiozender Joe FM in Antwerpen toen hij de vraag kreeg of hij de hand reikt aan paars-groen. 'Misschien wordt er vanavond nog iets beslist', antwoordde de N-VA-voorzitter. 'Ik krijg nog bezoek', aldus De Wever. 'Niet van de kerstman, maar uit het zuiden.' Aan Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad werd bevestigd dat De Wever op Magnette doelde. De informateur wordt maandag opnieuw bij de koning verwacht voor een verslag. Hij leek de voorbije weken vooral contact te hebben met de paars-groene partijen. Donderdag had Magnette ook opnieuw een gesprek met CD&V en CDH. Over de inhoud van het gesprek tussen N-VA en PS van zaterdagavond, is nog niets bekend. De ontmoeting wil in geen geval zeggen dat paars-geel al in de steigers staat. Informateur Magnette heeft al meermaals zijn voorkeur voor paarsgroen laten blijken. Daarom blijft het nog altijd uitkijken naar het partijbureau van Open VLD, dat doorgaat op maandagochtend. Verschillende liberalen zijn ervan overtuigd dat N-VA eigenlijk niet in een regering wil stappen, en dat paarsgroen de enige optie is. Maar het is verre van zeker dat voorzitter Gwendolyn Rutten, ook de toestemming krijgt op het partijbureau om op die piste verder te gaan. De afgelopen week lieten verschillende burgemeesters en Kamerleden opnieuw hun stem horen tegen een regeringsdeelname in een paarsgroene coalitie. Een extra moeilijkheid binnen de partij is het aflopende voorzitterschap van Rutten, in maart wordt een opvolger gekozen.Als de opdracht van Paul Magnette maandag niet verlengd wordt, dan bestaat ook nog de mogelijkheid dat Bart De Wever het veld ingestuurd wordt, om te testen of paars-geel mogelijk is.