Er was de voorbije weken heel wat commotie over de verloning en het ontslag van bpost-topman Johnny Thijs. Thijs maakte eind december bekend dat hij niet langer gedelegeerd bestuurder van bpost wilde blijven omdat de regering eenzijdig beslist had om zijn loon zowat te halveren, tot 650.000 euro. De bpost-topman sprak zelfs van "woordbreuk".

In een gesprek met De Standaard zegt minister van Overheidsbedrijven Labille dat hem geen fouten te verwijten zijn in de affaire-Thijs. Hij ontkent ook dat hij zijn woord niet zou gehouden hebben. "Op geen enkel moment zijn er garanties gegeven of beloftes gedaan qua salaris. Ik ben niet zot genoeg om een bedrag te beloven en er dan later op terug te komen", stelt de PS-minister.

Dat hij zelf geen contact opnam met Thijs, is volgens Labille te wijten aan het feit dat Thijs zelf al om een onderhoud met premier Elio Di Rupo (PS) had gevraagd. "Het leek me dan ook logisch om zijn vraag te respecteren en hun gesprek af te wachten", verdedigt de minister zijn aanpak.

"Men verwijt mij dat ik niet gebeld heb, maar ik kan hem toch evengoed verwijten dat hij geen contact wou met mij - zijn voogdijminister - en wel met de premier? "

Eerder deze week liet premier Elio Di Rupo in de Kamer verstaan dat het kernkabinet bereid was een extra marge op de loongrens van Thijs te voorzien, maar dat de topman zelf had duidelijk gemaakt dat hij zijn mandaat niet wilde verlengen. (Belga/TE)

Er was de voorbije weken heel wat commotie over de verloning en het ontslag van bpost-topman Johnny Thijs. Thijs maakte eind december bekend dat hij niet langer gedelegeerd bestuurder van bpost wilde blijven omdat de regering eenzijdig beslist had om zijn loon zowat te halveren, tot 650.000 euro. De bpost-topman sprak zelfs van "woordbreuk".In een gesprek met De Standaard zegt minister van Overheidsbedrijven Labille dat hem geen fouten te verwijten zijn in de affaire-Thijs. Hij ontkent ook dat hij zijn woord niet zou gehouden hebben. "Op geen enkel moment zijn er garanties gegeven of beloftes gedaan qua salaris. Ik ben niet zot genoeg om een bedrag te beloven en er dan later op terug te komen", stelt de PS-minister. Dat hij zelf geen contact opnam met Thijs, is volgens Labille te wijten aan het feit dat Thijs zelf al om een onderhoud met premier Elio Di Rupo (PS) had gevraagd. "Het leek me dan ook logisch om zijn vraag te respecteren en hun gesprek af te wachten", verdedigt de minister zijn aanpak. "Men verwijt mij dat ik niet gebeld heb, maar ik kan hem toch evengoed verwijten dat hij geen contact wou met mij - zijn voogdijminister - en wel met de premier? " Eerder deze week liet premier Elio Di Rupo in de Kamer verstaan dat het kernkabinet bereid was een extra marge op de loongrens van Thijs te voorzien, maar dat de topman zelf had duidelijk gemaakt dat hij zijn mandaat niet wilde verlengen. (Belga/TE)