Als burgemeester van Brussel wil Yvan Mayeur de plannen van zijn voorganger Freddy Thielemans, wat betreft de heraanleg van het centrum, verderzetten. Dat zei hij op Radio 1.

Mayeur is niet te vinden voor de plannen die N-VA heeft met Brussel.

Horecazaken in centrum

"Laat de Brusselaars beslissen over Brussel en niet de Antwerpenaren", reageert hij. "Er moet een debat komen onder Brusselaars. Als de 19 gemeenten een fusie willen, moet daar binnen het gewest over gesproken worden."

De plannen die Thielemans had voor het centrum van de hoofdstad, wil Mayeur verder uitwerken. "Door de heraanleg van het centrum kunnen we nieuwe horecazaken en kmo's aantrekken. Zo herleeft de economie van de stad en krijgen we meer mensen aan het werk."

Tijdelijke burgemeester?

Mayeur neemt de fakkel in december over, maar het is nog onduidelijk hoe lang hij aan het roer van de hoofdstad blijft staan. Mogelijk geeft hij de burgemeesterssjerp opnieuw door na de verkiezingen. "Ik zal waarschijnlijk kandidaat zijn bij de federale verkiezingen, want ik vind dat Brusselaars op dat niveau vertegenwoordigd moeten zijn", zegt hij. (AVE)

Als burgemeester van Brussel wil Yvan Mayeur de plannen van zijn voorganger Freddy Thielemans, wat betreft de heraanleg van het centrum, verderzetten. Dat zei hij op Radio 1. Mayeur is niet te vinden voor de plannen die N-VA heeft met Brussel. "Laat de Brusselaars beslissen over Brussel en niet de Antwerpenaren", reageert hij. "Er moet een debat komen onder Brusselaars. Als de 19 gemeenten een fusie willen, moet daar binnen het gewest over gesproken worden." De plannen die Thielemans had voor het centrum van de hoofdstad, wil Mayeur verder uitwerken. "Door de heraanleg van het centrum kunnen we nieuwe horecazaken en kmo's aantrekken. Zo herleeft de economie van de stad en krijgen we meer mensen aan het werk."Mayeur neemt de fakkel in december over, maar het is nog onduidelijk hoe lang hij aan het roer van de hoofdstad blijft staan. Mogelijk geeft hij de burgemeesterssjerp opnieuw door na de verkiezingen. "Ik zal waarschijnlijk kandidaat zijn bij de federale verkiezingen, want ik vind dat Brusselaars op dat niveau vertegenwoordigd moeten zijn", zegt hij. (AVE)