'Na de zoveelste staking met opnieuw heel wat incidenten komen wij op voor de rechten van de mensen die wel willen werken', meent Bert Schelfhout, voorzitter van Jong VLD Nationaal en een van de oprichters van de Werkbond, in een persbericht.

Afgelopen maandag 8 december vond de derde regionale stakingsactie in Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel plaats. Een aantal opgeworpen blokkades verhinderden sommige werkwilligen aan de slag te gaan.

'Werken mag, ook op stakingsdag'

In een reactie op de vakbondsacties, komt een aantal jongeren nu met een tegenhanger op de proppen. De Werkbond moet de belangen verdedigen van werkwilligen, en dat onder het motto 'werken mag'. 'ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor onbepaalde duur. Als zij mensen blijven verhinderen om te werken, moeten die werkwilligen een krachtig signaal geven aan de samenleving. Het zijn namelijk de werkenden die bijdragen tot onze sociale welvaartstaat', stellen de oprichters.

De organisatie ijvert voor een verbod op het ontoegankelijk maken van bedrijven en ziekenhuizen, voor een minimale dienstverlening van trein en bus en voor sancties als stakingen de veiligheid van bijvoorbeeld agenten in het gedrang brengen. De komende maanden zal de Werkbond ook initiatieven nemen om de rechten van de werkende mens te verdedigen.

'Politici en opiniemakers prijzen continu het recht op staken aan. Als staken een recht is, moet kunnen werken dat zeker ook zijn', klinkt het nog bij de organisatoren. 'De Werkbond is een vereniging die strijdt om de mensen die mogelijkheid te bieden. Werken mag, ook op een stakingsdag.'

'Geen politieke organisatie'

Mede-oprichter Schelfhout is voorzitter van Jong VLD Nationaal, fractieleider van Open VLD in Deerlijk en parlementair medewerker in het Vlaams Parlement. Toch benadrukt de Werkbond een maatschappelijke vereniging te zijn die losstaat van de politieke- en werkgeversorganisaties. Tijdens de tweede week van januari zal onder de leden een bestuursverkiezing volgen. Daarbij zullen tien bestuursleden verkozen worden, die op hun beurt een voorzitter aanstellen.

'Na de zoveelste staking met opnieuw heel wat incidenten komen wij op voor de rechten van de mensen die wel willen werken', meent Bert Schelfhout, voorzitter van Jong VLD Nationaal en een van de oprichters van de Werkbond, in een persbericht.Afgelopen maandag 8 december vond de derde regionale stakingsactie in Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel plaats. Een aantal opgeworpen blokkades verhinderden sommige werkwilligen aan de slag te gaan.In een reactie op de vakbondsacties, komt een aantal jongeren nu met een tegenhanger op de proppen. De Werkbond moet de belangen verdedigen van werkwilligen, en dat onder het motto 'werken mag'. 'ACOD heeft een stakingsaanzegging ingediend voor onbepaalde duur. Als zij mensen blijven verhinderen om te werken, moeten die werkwilligen een krachtig signaal geven aan de samenleving. Het zijn namelijk de werkenden die bijdragen tot onze sociale welvaartstaat', stellen de oprichters.De organisatie ijvert voor een verbod op het ontoegankelijk maken van bedrijven en ziekenhuizen, voor een minimale dienstverlening van trein en bus en voor sancties als stakingen de veiligheid van bijvoorbeeld agenten in het gedrang brengen. De komende maanden zal de Werkbond ook initiatieven nemen om de rechten van de werkende mens te verdedigen.'Politici en opiniemakers prijzen continu het recht op staken aan. Als staken een recht is, moet kunnen werken dat zeker ook zijn', klinkt het nog bij de organisatoren. 'De Werkbond is een vereniging die strijdt om de mensen die mogelijkheid te bieden. Werken mag, ook op een stakingsdag.'Mede-oprichter Schelfhout is voorzitter van Jong VLD Nationaal, fractieleider van Open VLD in Deerlijk en parlementair medewerker in het Vlaams Parlement. Toch benadrukt de Werkbond een maatschappelijke vereniging te zijn die losstaat van de politieke- en werkgeversorganisaties. Tijdens de tweede week van januari zal onder de leden een bestuursverkiezing volgen. Daarbij zullen tien bestuursleden verkozen worden, die op hun beurt een voorzitter aanstellen.