Voor de Kamerlijst staat Pierre Kompany, vader van voetballer Vincent Kompany en burgemeester van Ganshoren, op de tweede plaats. De lijst wordt geduwd door Francis Delpérée.

Wat de lijst voor het gewest betreft, staat gewezen RTL-journalist Philippe Malherbe op plaats twee. Lijstduwer is Georges Dallemagne.

Onderzoek

Voor Joëlle Milquet betekent het een terugkeer naar de nationale politiek. Het 58-jarige Brussels Parlementslid, die in Vlaanderen de bijnaam 'Madame Non' kreeg, was eerder al federaal vicepremier en minister van Gelijke Kansen (2008-2011) en in de volgende regering vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen (2011-2014).

Na de verkiezingen van 2014 werd ze viceminister-president minister van Onderwijs, Kinderen en Cultuur in de Franse gemeenschapsregering.

In die functie stapte ze in april 2016 op, nadat ze in verdenking werd gesteld voor mogelijke belangenvermenging. Het gerecht denkt dat ze in de aanloop naar de verkiezingen in 2014 kabinetsmedewerkers heeft ingezet voor haar campagne. Die zaak kwam aan het licht door een artikel in Le Vif/L'Express, het Franstalige zusterblad van Knack.

Milquet ontkent de feiten, maar het onderzoek loopt nog.

Eind 2017 werd ze aangesteld tot speciaal adviseur van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. Ze doet haar werk voor de EU onbezoldigd.

'Milquet is iemand met veel kennis en competenties. Ze is een echte leider voor Brussel', zei partijvoorzitter Maxime Prévot op Radio 1. 'Het klopt dat er een onderzoek loopt, maar justitie moet zijn werk doen. Ik heb geen twijfels over de integriteit van Joëlle. De bevolking moet maar beslissen.'

Voor de Kamerlijst staat Pierre Kompany, vader van voetballer Vincent Kompany en burgemeester van Ganshoren, op de tweede plaats. De lijst wordt geduwd door Francis Delpérée. Wat de lijst voor het gewest betreft, staat gewezen RTL-journalist Philippe Malherbe op plaats twee. Lijstduwer is Georges Dallemagne.Voor Joëlle Milquet betekent het een terugkeer naar de nationale politiek. Het 58-jarige Brussels Parlementslid, die in Vlaanderen de bijnaam 'Madame Non' kreeg, was eerder al federaal vicepremier en minister van Gelijke Kansen (2008-2011) en in de volgende regering vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen (2011-2014). Na de verkiezingen van 2014 werd ze viceminister-president minister van Onderwijs, Kinderen en Cultuur in de Franse gemeenschapsregering. In die functie stapte ze in april 2016 op, nadat ze in verdenking werd gesteld voor mogelijke belangenvermenging. Het gerecht denkt dat ze in de aanloop naar de verkiezingen in 2014 kabinetsmedewerkers heeft ingezet voor haar campagne. Die zaak kwam aan het licht door een artikel in Le Vif/L'Express, het Franstalige zusterblad van Knack. Milquet ontkent de feiten, maar het onderzoek loopt nog. Eind 2017 werd ze aangesteld tot speciaal adviseur van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. Ze doet haar werk voor de EU onbezoldigd.'Milquet is iemand met veel kennis en competenties. Ze is een echte leider voor Brussel', zei partijvoorzitter Maxime Prévot op Radio 1. 'Het klopt dat er een onderzoek loopt, maar justitie moet zijn werk doen. Ik heb geen twijfels over de integriteit van Joëlle. De bevolking moet maar beslissen.'