Solazzo werd op 28 april 2020 aangehouden door de politie van Veglie, een provincie in het zuiden van Italië, na een Europees aanhoudingsbevel van het Belgisch gerecht.

De zeventiger werd in huisarrest geplaatst in afwachting van een elektronische enkelband. Meteen daarna vroeg het parket-generaal om zijn overlevering.

Volgens het Italiaanse hof van beroep zijn er onvoldoende garanties dat Solazzo bij een overlevering de gepaste behandeling zou krijgen voor zijn ernstige medische aandoeningen.

Door de beslissing van het Italiaanse gerecht is het momenteel niet mogelijk om een vierde proces-Cools te houden.

Solazzo werd op 28 april 2020 aangehouden door de politie van Veglie, een provincie in het zuiden van Italië, na een Europees aanhoudingsbevel van het Belgisch gerecht. De zeventiger werd in huisarrest geplaatst in afwachting van een elektronische enkelband. Meteen daarna vroeg het parket-generaal om zijn overlevering. Volgens het Italiaanse hof van beroep zijn er onvoldoende garanties dat Solazzo bij een overlevering de gepaste behandeling zou krijgen voor zijn ernstige medische aandoeningen. Door de beslissing van het Italiaanse gerecht is het momenteel niet mogelijk om een vierde proces-Cools te houden.