Dat schrijven De Tijd en L'Echo op basis van "meerdere welingelichte bronnen".

Zondagavond moest het gerecht volgens deze kranten sneller dan voorzien in actie schieten en in allerijl 22 huiszoekingen afwerken.

Dat gebeurde omdat er informatie was binnengekomen dat de terreurorganisatie klaarstond om op verschillende plaatsen in Brussel, de hoofdstad van Europa, toe te slaan, net als in Parijs. Zondag, schrijven de kranten, stonden de zenuwen ook binnen de regering onder hoogspanning.

De bronnen van de kranten zijn tevreden over het resultaat van de huiszoekingscampagne. Vele elementen uit het verdere onderzoek wijzen erop dat het terreurnetwerk "gedestabiliseerd" is, aldus De Tijd.

Verbrande schuilplaatsen

Nochtans leek de oogst maandag niet heel groot. Er waren geen wapens of explosieven gevonden. Er werd ook maar één verdachte aangehouden.

Toch zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat ze verschillende schuiladressen hebben verbrand bij de acties. Ze benadrukken ook dat de terroristen hun wapentuig zo lang mogelijk verbergen op andere locaties en dat terreurcellen de daders van de aanslag pas op het laatste nippertje naar de uitvalsbases brengen.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo op basis van "meerdere welingelichte bronnen". Zondagavond moest het gerecht volgens deze kranten sneller dan voorzien in actie schieten en in allerijl 22 huiszoekingen afwerken.Dat gebeurde omdat er informatie was binnengekomen dat de terreurorganisatie klaarstond om op verschillende plaatsen in Brussel, de hoofdstad van Europa, toe te slaan, net als in Parijs. Zondag, schrijven de kranten, stonden de zenuwen ook binnen de regering onder hoogspanning.De bronnen van de kranten zijn tevreden over het resultaat van de huiszoekingscampagne. Vele elementen uit het verdere onderzoek wijzen erop dat het terreurnetwerk "gedestabiliseerd" is, aldus De Tijd. Nochtans leek de oogst maandag niet heel groot. Er waren geen wapens of explosieven gevonden. Er werd ook maar één verdachte aangehouden. Toch zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat ze verschillende schuiladressen hebben verbrand bij de acties. Ze benadrukken ook dat de terroristen hun wapentuig zo lang mogelijk verbergen op andere locaties en dat terreurcellen de daders van de aanslag pas op het laatste nippertje naar de uitvalsbases brengen.(Belga/RR)