Politie start onderzoek nadat supporters onwel werden: slachtoffers weer thuis

© Belga

In Mechelen zijn zaterdagavond een 15-tal voetbalfans onwel geworden in het stadion van KV Mechelen, bij de wedstrijd tegen Racing Genk.

Dat zegt de lokale politie, die een onderzoek is gestart naar de oorzaak van het incident.

Volgens de politie werden enkele van de slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis, de rest werd ter plaatse verzorgd. Voorlopig zou niemand er erg aan toe zijn.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd en of er mogelijk sprake is van kwaad opzet.

Op sociale media wordt door supporters van KV Mechelen gezegd dat slachtoffers geprikt zouden zijn met een naald. ‘De slachtoffers vertelden over een prikincident’, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande aan de VRT.

Fans die onwel werden tijdens Mechelen-Genk weer thuis

Alle voetbalfans die zaterdagavond onwel waren geworden tijdens de wedstrijd KV Mechelen – Racing Genk zijn weer thuis. Dat zegt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek. Wat hen overkwam, is nog niet duidelijk.

Uiteindelijk werden acht personen overgebracht naar het ziekenhuis en kregen zes anderen verzorging ter plaatse. Een eerste toxicologisch onderzoek leverde volgens de politie “geruststellende” resultaten op, maar verder onderzoek is nodig om te bepalen of de slachtoffers een bepaalde stof kregen toegediend en indien ja, welke en op welke manier. 

De politie spreekt zich voorlopig niet uit over de geruchten van ‘needle spiking’ die op sociale media de ronde doen – een fenomeen waarbij mensen worden geprikt met een injectienaald. Wel benadrukt de politie dat de slachtoffers zowel mannen als vrouwen zijn, en van uiteenlopende leeftijden.

Partner Content