De schade van de recente overstromingen bedraagt al 180 miljoen euro. Dat blijkt uit voorlopige gegevens.Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen en Henegouwen zijn het zwaarst getroffen.

De VRT maakte het bedrag donderdag bekend op basis van cijfers van Binnenlandse Zaken. Waals-Brabant is veruit de ergst getroffen provincie met een voorlopige schade van 61 miljoen. Voor Oost-Vlaanderen en Henegouwen bedraagt de factuur respectievelijk 50 en 36 miljoen euro.

De drie provincies samen zijn goed voor bijna vijf zesde van alle schade. Daarna volgen Antwerpen (9 miljoen euro), Limburg (7,5 miljoen), Vlaams-Brabant (7 miljoen), Luik (2,3 miljoen), West-Vlaanderen (2,3 miljoen), Brussel (1 miljoen), Namen (385.000 euro) en Luxemburg (62.000).

De meeste dossiers zullen door de eigen verzekering van de slachtoffers worden behandeld, slechts 1 procent door het Rampenfonds.

Er zijn nog maar een beperkt aantal gevallen die bij het Rampenfonds terechtkunnen: landbouwers wiens gewassen schade hebben geleden, mensen die een leefloon ontvangen, grote bedrijven die geen verzekering eenvoudig risico hebben en wagens die op straat schade hebben opgelopen.

De schade van de recente overstromingen bedraagt al 180 miljoen euro. Dat blijkt uit voorlopige gegevens.Waals-Brabant, Oost-Vlaanderen en Henegouwen zijn het zwaarst getroffen.De VRT maakte het bedrag donderdag bekend op basis van cijfers van Binnenlandse Zaken. Waals-Brabant is veruit de ergst getroffen provincie met een voorlopige schade van 61 miljoen. Voor Oost-Vlaanderen en Henegouwen bedraagt de factuur respectievelijk 50 en 36 miljoen euro. De drie provincies samen zijn goed voor bijna vijf zesde van alle schade. Daarna volgen Antwerpen (9 miljoen euro), Limburg (7,5 miljoen), Vlaams-Brabant (7 miljoen), Luik (2,3 miljoen), West-Vlaanderen (2,3 miljoen), Brussel (1 miljoen), Namen (385.000 euro) en Luxemburg (62.000). De meeste dossiers zullen door de eigen verzekering van de slachtoffers worden behandeld, slechts 1 procent door het Rampenfonds. Er zijn nog maar een beperkt aantal gevallen die bij het Rampenfonds terechtkunnen: landbouwers wiens gewassen schade hebben geleden, mensen die een leefloon ontvangen, grote bedrijven die geen verzekering eenvoudig risico hebben en wagens die op straat schade hebben opgelopen.