"Dat toenmalig burgemeester Freddy Thielemans (PS) de schietpartij met Ibrahim El Bakraoui in 2010 een fait divers noemde was totaal ongepast. Maar wat mij intrigeert is dat men het ook heeft behandeld als een fait divers." Dat zei Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) in Terzake op Canvas. "Die man heeft met een zwaar wapen op de politie geschoten en die loopt alweer vrij rond. Dit soort zware criminelen hoort niet vrij in de maatschappij rond te lopen."

Ibrahim El Bakraoui, die zich dinsdag in Brussels Airport opblies, was in januari 2010 betrokken bij een gewelddadige overval op een wisselkantoor in Brussel. Hij opende daarbij met een Kalasjnikov het vuur op de politie. Voor die feiten werd hij veroordeeld tot 9 jaar cel, maar in 2014 kwam hij voorwaardelijk vrij.

"Dat een politicus dat zegt is één zaak, maar dat de betrokkene een straf heeft gekregen en behandeld is geweest alsof het een fait divers was, dat is een andere zaak. Wat mij schokt en stoort in dat verhaal is dat iemand van dat kaliber, die dit soort daden stelt, na vijf jaar opnieuw op vrije voeten is", aldus Vanhengel. (Belga)

"Dat toenmalig burgemeester Freddy Thielemans (PS) de schietpartij met Ibrahim El Bakraoui in 2010 een fait divers noemde was totaal ongepast. Maar wat mij intrigeert is dat men het ook heeft behandeld als een fait divers." Dat zei Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) in Terzake op Canvas. "Die man heeft met een zwaar wapen op de politie geschoten en die loopt alweer vrij rond. Dit soort zware criminelen hoort niet vrij in de maatschappij rond te lopen."Ibrahim El Bakraoui, die zich dinsdag in Brussels Airport opblies, was in januari 2010 betrokken bij een gewelddadige overval op een wisselkantoor in Brussel. Hij opende daarbij met een Kalasjnikov het vuur op de politie. Voor die feiten werd hij veroordeeld tot 9 jaar cel, maar in 2014 kwam hij voorwaardelijk vrij. "Dat een politicus dat zegt is één zaak, maar dat de betrokkene een straf heeft gekregen en behandeld is geweest alsof het een fait divers was, dat is een andere zaak. Wat mij schokt en stoort in dat verhaal is dat iemand van dat kaliber, die dit soort daden stelt, na vijf jaar opnieuw op vrije voeten is", aldus Vanhengel. (Belga)