'De feiten van de voorbije weken zijn zeer ernstig', zo zei Demotte in het Brusselse stadhuis in aanwezigheid van tal van notabelen. Onder hen onder meer de ministers-presidenten van Wallonië, Brussel en de Duitstalige Gemeenschap alsook minister van Begroting Sophie Wilmès.

Demotte verwees daarbij naar de racistische pesterijen tegenover RTBF-weervrouw Cécile Djunga, naar de Pano-reportage over Schild & Vrienden en naar N-VA-Kamerlid Rob Van de Velde die journalisten recent vergeleek met ratten. Volgens de PS-politicus gaat het niet om geïsoleerde gevallen.

'Ze zijn de weerspiegeling van een algemene malaise van een samenleving die aangetast wordt door sociale ongelijkheden en waar men zich terugplooit op zijn identitaire en religieuze positie'. Volgens Demotte is er daarom een belangrijke rol weggelegd voor herinneringseducatie.

'De feiten van de voorbije weken zijn zeer ernstig', zo zei Demotte in het Brusselse stadhuis in aanwezigheid van tal van notabelen. Onder hen onder meer de ministers-presidenten van Wallonië, Brussel en de Duitstalige Gemeenschap alsook minister van Begroting Sophie Wilmès. Demotte verwees daarbij naar de racistische pesterijen tegenover RTBF-weervrouw Cécile Djunga, naar de Pano-reportage over Schild & Vrienden en naar N-VA-Kamerlid Rob Van de Velde die journalisten recent vergeleek met ratten. Volgens de PS-politicus gaat het niet om geïsoleerde gevallen. 'Ze zijn de weerspiegeling van een algemene malaise van een samenleving die aangetast wordt door sociale ongelijkheden en waar men zich terugplooit op zijn identitaire en religieuze positie'. Volgens Demotte is er daarom een belangrijke rol weggelegd voor herinneringseducatie.