N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) haar positief injunctierecht gebruikt om Fouad Belkacem van Sharia4Belgium voor het gerecht te slepen. Vrije meningsuiting houdt op wanneer die gebruikt wordt om voortdurend op te roepen tot haat en geweld, argumenteert De Wever.

De maat is vol

Voor De Wever is de maat vol. Hij pleit voor "zeer kordate nultolerantie" en wil dat Turtelboom en haar collega van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "ervoor zorgen dat het gerecht zijn werk doet". "Ik hoor beide ministers wel van alles verklaren, maar ik zie geen concrete daden", hekelt hij. "Moeten er eerst dramatische criminele feiten plaats vinden vooraleer we echt krachtig gaan optreden?"

Meer algemeen wil N-VA dat bij een veroordeling meteen ook de nationaliteit van misdadigers afgenomen kan worden, "zodat mensen als Belkacem het land kunnen worden uitgezet en in Marokko hun straf kunnen gaan uitzitten". De nationaliteit afnemen zou ook bij meer types feiten moeten kunnen, aldus De Wever.

'Ook in het belang van de moslimgemeenschap'

Volgens de N-VA-voorzitter is kordaat optreden tegen Sharia4Belgium net zo goed in het belang van de moslimgemeenschap. Organisaties als Sharia4Belgium stellen de hele islam in een slecht daglicht en bezorgen moslims onterecht een slechte reputatie, luidt het nog. (Belga/INM)

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) haar positief injunctierecht gebruikt om Fouad Belkacem van Sharia4Belgium voor het gerecht te slepen. Vrije meningsuiting houdt op wanneer die gebruikt wordt om voortdurend op te roepen tot haat en geweld, argumenteert De Wever. De maat is vol Voor De Wever is de maat vol. Hij pleit voor "zeer kordate nultolerantie" en wil dat Turtelboom en haar collega van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet "ervoor zorgen dat het gerecht zijn werk doet". "Ik hoor beide ministers wel van alles verklaren, maar ik zie geen concrete daden", hekelt hij. "Moeten er eerst dramatische criminele feiten plaats vinden vooraleer we echt krachtig gaan optreden?" Meer algemeen wil N-VA dat bij een veroordeling meteen ook de nationaliteit van misdadigers afgenomen kan worden, "zodat mensen als Belkacem het land kunnen worden uitgezet en in Marokko hun straf kunnen gaan uitzitten". De nationaliteit afnemen zou ook bij meer types feiten moeten kunnen, aldus De Wever. 'Ook in het belang van de moslimgemeenschap' Volgens de N-VA-voorzitter is kordaat optreden tegen Sharia4Belgium net zo goed in het belang van de moslimgemeenschap. Organisaties als Sharia4Belgium stellen de hele islam in een slecht daglicht en bezorgen moslims onterecht een slechte reputatie, luidt het nog. (Belga/INM)