De openbare vervoermaatschappij had die eenmalige bonus beloofd als het aantal ongevallen zou dalen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De timing is ietwat ongelukkig nu De Lijn moet besparen. Zo wordt bijvoorbeeld het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers geschrapt.

"Beloofd is beloofd", zegt vakbondssecretaris Rita Couck van ACOD. "Te veel arbeidsongevallen kosten bedrijven en de overheid een bom geld." De premie was volgens de vakbondsvrouw vorig jaar afgesproken indien het aantal arbeidsongevallen zou dalen, dus niet alleen de verkeersongevallen.

De Lijn bevestigt de uitbetaling. "Het proces daartoe is intussen ge­start. De komende dagen ontvan­gen onze personeelsleden het afge­sproken bedrag", aldus woordvoerster Astrid Hulhoven. (Belga/TV)

De openbare vervoermaatschappij had die eenmalige bonus beloofd als het aantal ongevallen zou dalen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. De timing is ietwat ongelukkig nu De Lijn moet besparen. Zo wordt bijvoorbeeld het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers geschrapt."Beloofd is beloofd", zegt vakbondssecretaris Rita Couck van ACOD. "Te veel arbeidsongevallen kosten bedrijven en de overheid een bom geld." De premie was volgens de vakbondsvrouw vorig jaar afgesproken indien het aantal arbeidsongevallen zou dalen, dus niet alleen de verkeersongevallen.De Lijn bevestigt de uitbetaling. "Het proces daartoe is intussen ge­start. De komende dagen ontvan­gen onze personeelsleden het afge­sproken bedrag", aldus woordvoerster Astrid Hulhoven. (Belga/TV)