De autoriteiten hadden een radiostilte op sociale media gevraagd, om de geviseerde verdachten niet te alarmeren met precieze gegevens over politiebewegingen. Maar sommige gebruikers vonden het moeilijk om Twitter helemaal aan zich voorbij te laten gaan. En zo begon men, onder de hashtag #BrusselsLockdown, foto's van poezen en collages met poezen te versturen. Het werd al snel een trending topic.

De poezentweets werden snel ook internationaal geapprecieerd en soms omschreven als een uiting van Belgisch surrealisme. Bijdragen over het fenomeen verschenen in persorganen als de BBC, The Guardian of de Amerikaanse site Buzzfeed.

Een kleine selectie uit het eindeloze aanbod van poezen die internationaal werden gedeeld.

(RR)

De autoriteiten hadden een radiostilte op sociale media gevraagd, om de geviseerde verdachten niet te alarmeren met precieze gegevens over politiebewegingen. Maar sommige gebruikers vonden het moeilijk om Twitter helemaal aan zich voorbij te laten gaan. En zo begon men, onder de hashtag #BrusselsLockdown, foto's van poezen en collages met poezen te versturen. Het werd al snel een trending topic.De poezentweets werden snel ook internationaal geapprecieerd en soms omschreven als een uiting van Belgisch surrealisme. Bijdragen over het fenomeen verschenen in persorganen als de BBC, The Guardian of de Amerikaanse site Buzzfeed.Een kleine selectie uit het eindeloze aanbod van poezen die internationaal werden gedeeld.(RR)