Twee maanden na de vorming van de 'Zweedse coalitie', is amper 20 procent van de Belgen tevreden over deze regering-Michel. Dat blijkt uit een opiniepeiling die verscheen in de Franstalige krant La Libre Belgique en op de RTBF.

De proefpersonen werd gevraagd wat ze van de federale regering vindt, die uit de drie Vlaamse partijen N-VA, CD&V en Open VLD en de Franstalige partij MR, bestaat. De resultaten zijn bedroevend: amper 20 procent antwoordde positief. 42 procent van de ondervraagden vindt dat de ploeg van Michel het niet goed doet en 39 procent heeft geen mening of vindt dat het nog te vroeg is om al een oordeel te vellen.

Deze laatste kanttekening is belangrijk, dat slechts 20 procent de regering positief beoordeelt, wil dus niet zeggen de rest Michel I daarom sowieso negatief vindt.

Vlaanderen

De Vlamingen, die een ruime meerderheid hebben in de regering, staan met 26 procent positiever tegenover Michel I dan de Franstaligen, met slechts 12 procent. Maar opvallend ook de Waalse regering doet het erg slecht. 16 procent van de ondervraagden vindt dat de regering van minister-president Paul Magnette (PS) goed werk levert en 31 procent vindt zelfs dat Magnette zijn werk ronduit slecht doet.

In Vlaanderen uitte 28 procent zich positief over Bourgeois I, terwijl 43 procent hierover nog onbeslist is. Misschien geen verrassing, maar bij de meerderheidspartijen zijn het voornamelijk CD&V-kiezers zijn die negatief tegenover de Vlaamse regering staan. 33 procent van de kiezers die in mei hun stem gaven aan de christendemocraten is tevreden over de regering. Bij de liberalen ligt dat cijfer op 50 procent en bij N-VA op 57.

In Brussel krijgt de regering het vertrouwen van 21 procent van de ondervraagden, terwijl 56 procent van de deelnemers zich nog niet wil of kan uitspreken.

De enquête werd afgenomen door onderzoeksbureau Dedicated, van 27 november tot en met 1 december, bij een steekproef van 2.779 Belgische kiezers in de drie regio's.

Twee maanden na de vorming van de 'Zweedse coalitie', is amper 20 procent van de Belgen tevreden over deze regering-Michel. Dat blijkt uit een opiniepeiling die verscheen in de Franstalige krant La Libre Belgique en op de RTBF. De proefpersonen werd gevraagd wat ze van de federale regering vindt, die uit de drie Vlaamse partijen N-VA, CD&V en Open VLD en de Franstalige partij MR, bestaat. De resultaten zijn bedroevend: amper 20 procent antwoordde positief. 42 procent van de ondervraagden vindt dat de ploeg van Michel het niet goed doet en 39 procent heeft geen mening of vindt dat het nog te vroeg is om al een oordeel te vellen. Deze laatste kanttekening is belangrijk, dat slechts 20 procent de regering positief beoordeelt, wil dus niet zeggen de rest Michel I daarom sowieso negatief vindt. De Vlamingen, die een ruime meerderheid hebben in de regering, staan met 26 procent positiever tegenover Michel I dan de Franstaligen, met slechts 12 procent. Maar opvallend ook de Waalse regering doet het erg slecht. 16 procent van de ondervraagden vindt dat de regering van minister-president Paul Magnette (PS) goed werk levert en 31 procent vindt zelfs dat Magnette zijn werk ronduit slecht doet. In Vlaanderen uitte 28 procent zich positief over Bourgeois I, terwijl 43 procent hierover nog onbeslist is. Misschien geen verrassing, maar bij de meerderheidspartijen zijn het voornamelijk CD&V-kiezers zijn die negatief tegenover de Vlaamse regering staan. 33 procent van de kiezers die in mei hun stem gaven aan de christendemocraten is tevreden over de regering. Bij de liberalen ligt dat cijfer op 50 procent en bij N-VA op 57. In Brussel krijgt de regering het vertrouwen van 21 procent van de ondervraagden, terwijl 56 procent van de deelnemers zich nog niet wil of kan uitspreken.De enquête werd afgenomen door onderzoeksbureau Dedicated, van 27 november tot en met 1 december, bij een steekproef van 2.779 Belgische kiezers in de drie regio's.