België naar finale EK hockey

De Red Lions hebben in de halve finales Engeland verslagen met 3-0. Ze spelen de finale tegen Duitsland.

België heeft zich op het EK hockey in Boom geplaatst voor de finale. In de halve finale waren de Red Lions een klasse te sterk voor Engeland. Het werd 3-0.

Rood stadion

Vooruitgestuwd door een dolenthousiast thuispubliek – het stadion kleurde voor de zoveelste keer deze week helemaal rood – vocht België zich meteen een weg naar het doel van de Engelse keeper George Pinner. Florent Van Aubel zag een verdienstelijke poging na 5 minuten gekeerd. Een kwartier voor rust zorgde Thomas Briels, vandaag 26 jaar geworden, voor de oververdiende 1-0, hij devieerde een schot van Van Aubel in doel.

België miste in het eerste bedrijf ook drie strafcorners, en zo was de 1-0-stand bij de rust slechts een karige beloning voor de Lions, die de hele eerste helft oppermachtig waren.

In de tweede periode kwam Engeland beter uit de startblokken. Twee wenkende kansen werden de nek omgewrongen. Maar de Lions zagen het gevaar in, en na 10 minuten stond Jérôme Truyens plots helemaal vrij binnen de halve cirkel. De kapitein gaf een lel tegen de bal, goed voor 2-0.

Engeland kwam daarna nog tot een kans via strafcorner, maar het vet was van de soep. Ruim een kwartier voor tijd knepen de Lions de wedstrijd dood. Florent Van Aubel tekende met een schot uit de draai voor de 3-0-eindstand.

Duitsland

In de finale neemt België het op tegen Duitsland dat het in de halve finales won van Nederland . De Duitsers wonnen met 5-3.

Bij Duitsland kwamen enkele sterkhouders niet helemaal ongeschonden uit het duel. Onder meer Florian Fuchs, Martin Häner en keeper Nicolas Jacobi zouden met fysieke kwaaltjes zitten.

De finale vindt zondag om 16u plaats. (Belga/TE)