Elektrische piste op Autosalon is groot succes

© Image Globe

Het Autosalon van Brussel heeft zijn eerste weekend achter de rug. Tijdens de eerste vier dagen mocht het Salon al circa 178.000 bezoekers verwelkomen.

Dat zijn er 3.000 meer dan op hetzelfde moment tijdens de vorige editie in 2010. Dit vernam Knack.be van woordvoerder Joost Kaesemans van Febiac, de organisator van het Autosalon.

Vooraf rekende Febiac op 600.000 bezoekers. “Dat cijfer is zeker nog haalbaar. In 2010 klokten we af op 606.000 bezoekers en ik verwacht dat we opnieuw rond dat cijfer zullen uitkomen, behoudens onvoorziene (weers)omstandigheden uiteraard.”

Elektrische wagens

Op deze 90e editie van het Autosalon zetten de zuinige wagens hun opmars voort. Heel wat constructeurs tonen hybride of 100 procent elektrische wagens op hun stands. Dat er ruime interesse is in elektrisch rijden, blijkt uit het succes van de piste voor elektrische voertuigen. De testtrack staat dit jaar buiten opgesteld, in plaats van indoor.

Kaesemans: “De elektrische piste wordt enorm veel bezocht. Momenteel vinden er een 500-tal testritten per dag plaats. Dat zoveel mensen de koude trotseren om buiten een testritje te maken, wijst er op dat er toch veel interesse is”.

Het Autosalon in Brussels Expo is nog tot en met zondag 22 januari te bezoeken. Bekijk ons dossier Autosalon. (KVDA)

Partner Content