Droomwagen van de dag: Bentley Continental GTC

De Belgische première op de stand van Bentley op het Autosalon van Brussel is voor de Continental GTC, een van de snelste cabrio’s ter wereld.

Naar het voorbeeld van de vernieuwde Coupé kreeg ook de Bentley Continental GTC een vloeiendere en scherpere lijn, een nieuw radiatorrooster en LED-verlichting. Binnenin staat de onboard technologie en het afwerkingsniveau op hetzelfde torenhoge niveau als in de Continental GT.

Onder de motorkap nam de prestigieuze Britse constructeur de 6.0 liter W12 onder handen. Het vermogen steeg van 560 naar 575 pk en het koppel van 650 naar 700 Nm. De wagen haalt een topsnelheid van circa 315 km/u en klimt in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. De Continental GTC verbruikt 16,5 l/100 km (gecombineerd) en stoot 384 g. CO2 per km uit.

Met een kostprijs van ruim 200.000 euro heeft deze droomauto overigens weinig concurrenten in het segment van de vierzitscabriolets. Een BMW 650i cabrio en een Maserati GranCabrio bijvoorbeeld zijn een pak goedkoper en hebben minder pk, een Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé is dan weer dubbel zo duur. (KVDA)

Partner Content