Groene wagens op het Autosalon: Mitsubishi iMiev

© Kevin Van der Auwera

Mitsubishi zet zijn milieuvriendelijke koers verder en toont op het Autosalon van Brussel onder meer de 100 procent elektrische iMiev.

De iMiev is de originele versie van Peugeot iOn, Citroën C-Zero en Mitsu. Aan de buitenafmetingen maar vooral aan de intelligente binnenmaten merk je de Japanse origine. De wagen is amper 3,5 meter lang wat hem geschikt voor de stad maakt. Ook zijn erg korte draaistraal (4,5 meter) maakt parkeren in krappe plaatsen in de stad een kinderspel.

Hoewel de prestaties en het rijgedrag van deze kleine achterwielaandrijver niet indrukwekkend zijn, heeft de iMiev een rijbereik van 120 kilometer en haalt hij een topsnelheid van 130 km/u. Wanneer de iMiev vertraagt en het gaspedaal gelost wordt, dan zet de regeneratieve remfunctie de remenergie om in elektriciteit die opgeslagen wordt om het rijbereik te vergroten.

De batterijen van de iMiev thuis of in de stad volledig opladen duurt met een standaardstopcontact circa zes uur. Aan een snellaadpaal kan u de batterijen voor 80 procent herladen in amper 30 minuten tijd.

De Japanse constructeur presenteert op zijn stand ook zijn ecologische ClearTec benzinemotoren in de Colt en de ASX. (KVDA)

Partner Content