Bedoeling is om autosportliefhebbers zonder race-ervaring vertrouwd te maken met het rijden op een circuit. Na een theoretische briefing nodigt een ervaren piloot/instructeur de deelnemers uit om plaats te nemen in de stoel van de copiloot en leert hij hem/haar de knepen van het vak. Daarna is het de beurt aan de copiloot om zelf het stuur in handen te nemen en zich te bekwamen in het racen, onder het toezicht van de instructeur.

Kandidaten moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en over een goede lichamelijke conditie beschikken. Volkswagen Belgium voorziet de deelnemers van de nodige uitrusting (helm, overall, schoenen) en neemt ook de lunch (BBQ) na afloop voor zijn rekening.

Programma

Datum :

donderdag 9 mei van 8 t/m 14 uur, circuit Jules Tacheny, rue Saint-Donat 6, 5640 Mettet

Timing :

08:00 - 09:00 : aankomst, ontbijt, kennismaking racewagen

09:00 - 09:30 : theoretische briefing

10:00 -13:00 : track time (de piloot maakt zijn copiloot vertrouwd met het circuit én met de kunst van het racen, waarna de copiloot het stuur overneemt)

13:00 - 14:00 : lunch (BBQ)

Inschrijven

Aspirant-autopiloten kunnen zich via mail kandidaat stellen voor 5 april bij onze autoredacteur (urbain.vandormael@knack.be) met vermelding van naam en voornaam, adres, geboortedatum, nummer en uitgiftedatum rijbewijs, lengte en gewicht, gsm-nummer.

Bedoeling is om autosportliefhebbers zonder race-ervaring vertrouwd te maken met het rijden op een circuit. Na een theoretische briefing nodigt een ervaren piloot/instructeur de deelnemers uit om plaats te nemen in de stoel van de copiloot en leert hij hem/haar de knepen van het vak. Daarna is het de beurt aan de copiloot om zelf het stuur in handen te nemen en zich te bekwamen in het racen, onder het toezicht van de instructeur. Kandidaten moeten in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en over een goede lichamelijke conditie beschikken. Volkswagen Belgium voorziet de deelnemers van de nodige uitrusting (helm, overall, schoenen) en neemt ook de lunch (BBQ) na afloop voor zijn rekening. Datum : donderdag 9 mei van 8 t/m 14 uur, circuit Jules Tacheny, rue Saint-Donat 6, 5640 MettetTiming : 08:00 - 09:00 : aankomst, ontbijt, kennismaking racewagen09:00 - 09:30 : theoretische briefing 10:00 -13:00 : track time (de piloot maakt zijn copiloot vertrouwd met het circuit én met de kunst van het racen, waarna de copiloot het stuur overneemt) 13:00 - 14:00 : lunch (BBQ)InschrijvenAspirant-autopiloten kunnen zich via mail kandidaat stellen voor 5 april bij onze autoredacteur (urbain.vandormael@knack.be) met vermelding van naam en voornaam, adres, geboortedatum, nummer en uitgiftedatum rijbewijs, lengte en gewicht, gsm-nummer.