Blikvanger op het autosalon: Bentley Bentayga

Bentley Bentayga op het autosalon © KVDA

Op de stand van Bentley in paleis 1 krijgen bezoekers voor het eerst de Bentayga te zien, de eerste SUV van het Britse premiummerk.

You love him or you hate him. Voor sommigen is de Bentley Bentayga een van de parels van het 94e Auto- en Motorsalon van Brussel, anderen noemen hem de grootste miskleun van 2015.

Imposant is deze luxe-SUV – de eerste van Bentley – hoe dan ook, met een krachtige 6.0 liter benzinemotor met 12 cilinders (608 pk) die hem in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u stuwt. De topsnelheid bedraagt 301 km/u.

Bentley Bentayga op het autosalon
Bentley Bentayga op het autosalon© KVDA
Bentley Bentayga op het autosalon
Bentley Bentayga op het autosalon© KVDA
Bentley Bentayga op het autosalon
Bentley Bentayga op het autosalon© KVDA

De keerzijde van de medaille is een normverbruik van maar liefst 19,2 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot om letterlijk van te duizelen: bijna 300 g/km. Het prijskaartje bedraagt standaard 215.017 euro, de opvallendste optie is een chique Breitling Mulliner Tourbillon-klok met massief goud en diamanten voor 181.500 euro. Of zoals onze autoblogger Urbain Vandormael de Bentayga eerder omschreef: ‘Duur speelgoed voor verwende zoontjes van Arabische koningen’.

Het Bentaygamodel dat op het autosalon staat, krijgt later nog enkel broertjes, waaronder een dieselmotor, een plug-inhybride en een model met zeven zitplaatsen.

Naast de gloednieuwe Bentayga staan nog enkele andere fraaie modellen te glimmen op de Bentley-stand: de instapversie van de Flying Spur met V8-motor en de sportieve Continental GT Speed (635 pk) en Mulsanne Speed (537 pk). (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content