Apple meer waard dan Belgische economie

© Reuters

Het technologiebedrijf Apple is meer waard dan de Belgische economie. Apple is met een beurswaarde van meer dan 500 miljard dollar het meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Wie dacht dat Apple na de dood van Steve Jobs zou instorten als een pudding, is eraan voor de moeite. Investeerders stuurden de beurswaarde van het technologiebedrijf boven de 500 miljard dollar, mede door de verwachtingen voor de nieuwe iPad.

iPad 3
Volgens de geruchten zal Apple volgende week de iPad 3 introduceren. Het wordt naar verwachting een toestel met een hogere schermresolutie. Tegelijkertijd zou Apple een goedkopere versie van de iPad van de tweede generatie op de markt brengen. Dat goedkope toestel moet marktaandeel van Android afsnoepen.

500 miljard dollar
Hoewel het nog maar om geruchten gaat, reageerden investeerders wereldwijd bijzonder optimistisch. De totale beurswaarde van het bedrijf overschrijdt de 500 miljard dollar en bevestigt de status van Apple als meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Apple is het eerste bedrijf dat de kaap van de 500 miljard dollar
overschrijdt sinds Exxon dat deed in 2008. De oliereus is sindsdien echter in waarde afgenomen en wordt vandaag gezien als het op een na waardevolste bedrijf ter wereld, met een waarde van zowat 412 miljard dollar.

Apple meer waard dan België

Apple is nu zo’n goeie 5 procent meer waard dan de gehele Belgische economie of evenveel als het BNP van Finland, Ierland en Portugal tesamen. De waarde van Apple is ongeveer even groot als de monsterkredieten die de Europese Centrale Bank (ECB) toekende aan 800 Europese banken om te beletten dat de Europese economie ineenstuikt. (EE)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content