31.591 Belgen op één week geflitst in Europa

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Bij de gecoördineerde snelheidscontroles die tussen 19 en 25 augustus werden gehouden in heel Europa, zijn welgeteld 31.591 Belgische automobilisten betrapt op overdreven snelheid.

Dat meldt de federale politie in een persbericht.

Van die 31.591 processen-verbaal werden er 20.083 vastgesteld met een vaste camera en 11.508 met een mobiele camera. De automobilist met de zwaarste voet werd in de provincie Namen geflitst. Hij reed met een snelheid van 220 kilometer per uur.

De Europese cijfers zijn nog niet beschikbaar.

Europese campagne

De actie werd gecoördineerd door Tispol, het netwerk van de Europese verkeerspolitiediensten. De operatie had als doel om bestuurders attent te maken op de gevaren van overdreven snelheid en hen te herinneren aan de noodzaak van een aangepast rijdrag. Overdreven snelheid ligt aan de basis van een derde van alle dodelijke ongevallen in Europa.

‘Deze resultaten bewijzen het nut van deze actie’, zegt hoofdcommissaris Michaël Jonniaux, directeur van de federale wegpolitie. ‘Onze preventieve acties alleen kunnen jammer genoeg niet alle bestuurders overtuigen om hun rijgedrag aan te passen.’

Dergelijke specifieke acties zullen daarom ook in de toekomst herhaald worden, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content