Vrijdag 5 november.

Alle varkens, pluimvee en eieren moeten voortaan getest zijn op de aanwezigheid van PCB’s voor ze verkocht mogen worden. De overheid zal die analyses niet terugbetalen.

Zaterdag 6 november.

In Dendermonde is begin november een lading van 26.000 kilogram varkensvlees naar Duitsland uitgevoerd met een vervalste handtekening als garantie.

ù Het mega-evenement I Love Techno lokt 22.000 fuivers naar de Gentse Flanders Expo.

Zondag 7 november.

Alle gehandicapten die recht hebben op een parkeerkaart zullen tegen eind 2001 een kaart krijgen waarmee ze in het hele land gratis kunnen parkeren.

Dinsdag 9 november.

ID21 en VU raken het niet eens over een samenwerkingsovereenkomst die hun coalitie moet formaliseren.

ù De ziekenfondsen willen contante betaling van medische prestaties aan loketten terugschroeven. Tegen het einde van het jaar moet het merendeel van de betalingen elektronisch gebeuren.

ù Ruim zeven procent van de kinderen tussen 6 en 12 jaar lijdt aan astma. De helft daarvan wordt niet behandeld.

Woensdag 10 november.

De fabriek van wafelproducent Suzy brandt volledig uit. Honderd werknemers worden technisch werkloos.

ù Mieke Vogels zal een wetsvoorstel indienen voor zorgverlof, waarbij alle werknemers (man of vrouw) kunnen rekenen op een jaar betaald verlof, te spreiden over hun loopbaan, om voor ouders of kinderen te zorgen.

Donderdag 11 november.

De Boekenbeurs in Antwerpen trekt in totaal 175.103 bezoekers.

ù In Ieper wordt Flanders Language Valley officieel geopend, het bedrijvenpark van Lernout en Hauspie voor ondernemingen die bezig zijn met spraak- en taaltechnologie en artificiële intelligentie.

Vrijdag 12 november.

De warenhuisgroep Cora-Louis Delhaize gaat een winkelcentrum openen in Moeskroen en creëert hiermee 1.600 nieuwe banen.

ù In Antwerpen zullen een aantal bevoegdheden als cultuur, openbare werken, en jeugd- en seniorenbeleid verhuizen naar de op te richten districtsraden. De gemeenteraad bereikt daarover een akkoord.

ù Vlaams minister van Milieu Vera Dua (Agalev) wil strenger optreden tegen discotheken en bioscopen die met hun lichtreclame voor overlast zorgen. Om de lichtvervuiling tegen te gaan, onderzoekt ze voorts of verkeersverlichting tussen twaalf uur ’s nachts en zes uur ’s ochtends gedoofd kan worden.

ù De luchtvaartmaatschappij Virgin Express dreigt haar vluchtvergunning te verliezen. Virgin zou de procedures aan zijn laars lappen en de snelle wissels in de directie zouden een duurzaam veiligheidsbeleid in de weg staan.

Zaterdag 13 november.

Prins Filip en jonkvrouw Mathilde vieren hun verloving met een volksfeest in het paleis van Laken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content