Michael Jackson wil zijn muzikale comeback maken tijdens het WK voetbal in Duitsland, volgend jaar. Overtuigd dat hij dan geen Jailhouse Rock staat te dansen in een cel, hoopt hij op een wedergeboorte in het gezelschap van duizenden meerderjarige voetbalfans. Zou hij een variant op de nipplegate-stunt van zus Janet in gedachten hebben? De Duitse voetbalbond toont zich voorzichtig enthousiast.

Schrijfster Kaat Vrancken is voor haar Cheffie is de Baas bekroond met de Boekenleeuw, de belangrijkste onderscheiding voor jeugdboeken in ons land. Een bekroning voor tien jaar hard werk, aldus de 47-jarige dame uit Bree, die 2500 euro mee naar huis mocht nemen. De jury, buiten de uren actief in de huisdierenkweek, bewondert haar inzicht in de hondenpsychologie.

De Woutertje Pieterse Prijs, zeg maar de Nederlandse versie van de Boekenleeuw, gaat dit jaar naar tekenaar Thé Tjong-Khing voor zijn prentenboek Waar is de taart? De uit Indonesië afkomstige Nederlander, die enkele boeken van Kaat Vrancken heeft geïllustreerd, zit al 50 jaar in het vak.

KUL-vorsers Désiré Collen en Peter Carmeliet hebben de Gezondheidsprijs van het Fonds Interbrew-Baillet Latour gewonnen voor hun baanbrekend onderzoek in de cardiovasculaire geneeskunde. De medische mirakelmakers krijgen 150.000 euro en internationaal prestige. Nou ja, dat laatste hádden ze al.

Nationale snookerheld Bjorn Haneveer heeft een punt gezet achter zijn profcarrière. De 28-jarige Weeldenaar wist zich vorige week niet te plaatsen bij de top-64 van de wereld en trekt daar zijn conclusies uit. In 2003 beleefde hij het genoegen om Alan McManus te kloppen. Haneveer speelde de voorbije elf jaar 116.000 Britse ponden bij elkaar.

Bill Gates laat zich sinds vorige week in de slaapkamer enkel nog aanspreken als Ridder Bill. Nu Queen Elizabeth II hem tot Knight Commander of the Order of the British Empire heeft geslagen, duldt hij geen tegenspraak meer van zijn vrouw. En dan te bedenken dat de Britse koningin de Microsoft-topman eigenlijk wilde eren voor zijn bijdrage aan de Britse economie en zijn strijd tegen de armoede.

Minister van Justitie en vice-premier Laurette Onkelinx (PS) is door Trends uitgeroepen tot machtigste vrouw van Vlaanderen. Haar reactie: macht interesseert me niet, ik wil gewoon problemen oplossen. Klinkt als George W. Bush die een inval in Iran belachelijk noemt, maar verder alle opties openlaat.

Silvio Proto, niet Vincent Kompany, is momenteel de meest gegeerde speler in het Belgische voetbal. Dat beweert althans de manager van de La Louvière-doelman en Rode Duivel. Zowel Roma en Fiorentina in Italië als Manchester United en Arsenal in Engeland zouden interesse hebben. Een clausule in zijn lopend contract bepaalt dat Proto weg mag voor 625.000 euro.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content