VIDEO: Kindergeweer onder vuur nadat 5-jarige zijn zusje doodschiet

03/05/13 om 02:44 - Bijgewerkt om 02:44

In de Verenigde Staten is er controverse over het Crickett Rifle, een speciaal voor kinderen gemaakt vuurwapen waarmee een vijfjarige in Kentucky zijn tweejarige zusje doodschoot.

VIDEO: Kindergeweer onder vuur nadat 5-jarige zijn zusje doodschiet

© Crickett.com

Het omgekomen meisje is Caroline Sparks uit het landelijke Burksville in Kentucky. Zij werd in de borst getroffen door haar drie jaar oudere broer Kristian, die haar doodschoot met het Crickett Rifle dat hij voor zijn verjaardag gekregen had.

Stephanie Sparks, de moeder van de kleuters was net buiten een pan vet aan het uitgieten toen ze het geweer hoorde afgaan in de woning. Het wapen stond in een hoekje, met de veiligheidspal op. De familie wist naar verluidt niet dat er een patroon in zat.

Eerste leren schieten, dan leren lezen

Dat zulke kleine kinderen hun eigen vuurwapens hebben, is niet ongewoon in landelijk Kentucky. "Kinderen leren hier schieten voor ze leren lezen", zei een buurman aan de krant The New York Daily News.

Te midden het fel verhitte debat over vuurwapens in de VS, komt er heel wat kritiek op wapens als het Crickett Rifle, waarvan de marketing speciaal is gericht op kinderen. De fabrikant, Keystone Sporting Arms in Pennsylvania, reageert niet op vragen om commentaar. De website van het bedrijf is afgesloten.

Roze voor meisjes

Het Crickett Rifle is een .22-geweer dat ontworpen is voor kinderen of klein gebouwde mensen. Het wordt verkocht in vrolijke kleuren, waaronder roze voor meisjes. In de video hieronder wordt het besproken door een liefhebber en zijn dochter.

Lees meer over:

Onze partners