Vader van 12-jarige moeder bekent incest

08/04/11 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

De vader van het 12-jarige meisje uit Groningen dat onlangs beviel van een dochter, heeft bekend dat hij de vader van de baby is.

Vader van 12-jarige moeder bekent incest

© Thinkstock

Het meisje uit de Groningse wijk Beijum beviel op 22 maart tijdens een schoolexcursie van een gezonde dochter. Ze vertelde dat ze niet wist dat ze zwanger was.

Volgens een woordvoerster van het OM in Groningen is de 52-jarige vader van het meisje in 1995 al eens veroordeeld voor seksueel misbruik van een andere dochter. De man zit in ieder geval de komende twee weken nog vast. De onderzoeksrechter acht de kans op herhaling groot. Ook de ernst van het feit speelt mee in dit besluit, aldus het OM.

SchuiladresDe vader werd dinsdag op zijn schuiladres aangehouden nadat uit DNA-onderzoek was gebleken dat hij hoogstwaarschijnlijk de vader van de baby is. De man had op verzoek van de politie vrijwillig genetisch materiaal afgestaan. Vlak na de geboorte was al DNA van het dochtertje afgenomen.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag heeft het profiel van de man vergeleken met dat van de baby. Daaruit bleek dat de kans "aanzienlijk" was dat de man de vader van de baby is. Het meisje, dat 11 jaar was toen ze zwanger werd, is inmiddels samen met haar dochtertje opgevangen in een pleeggezin. Ze krijgt psychische hulp aangeboden. Ook haar jongere broertje, met wie ze bij haar vader woonde, zit in een pleeggezin. (Belga)

Onze partners