Tv-presentator plant homobar naast moskee Ground Zero

11/08/10 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

De geplande bouw van een omstreden moskee nabij Ground Zero in New York blijft voor beroering zorgen. Presentator Greg Gutfeld van de Amerikaanse televisiezender Fox News is van plan om naast de moskee een homobar te openen.

Tv-presentator plant homobar naast moskee Ground Zero

© Foxnews.com

Gutfeld, vooral bekend van het Fox-programma 'Red Eye with Greg Gutfeld', heeft dat aangekondigd via zijn webblog.

"Als Amerikaan vind ik dat moslims alle recht hebben om de moskee te bouwen. Daarom heb ik, als een teken van goede wil, besloten om hetzelfde te doen," aldus Gutfeld.

Homoseksuele moslims

De homobar die Gutfeld wil bouwen, wordt er één speciaal voor homoseksuele moslims en zal vlak naast de geplande moskee komen te liggen.

"Dit is geen grap," schrijft hij. "Ik heb al gesproken met enkele investeerders, die hun steun hebben toegezegd." Met zijn homobar wil Gutfeld naar eigen zeggen de homofobie uit de islamitische wereld helpen.

Gutfeld zegt te hopen dat de eigenaars van de moskee even open zullen staan voor de homobar, als hij voor de nieuwe moskee.

Omstreden

Veel New Yorkers zijn misnoegd over de geplande bouw van de moskee en een islamitische centrum nabij Ground Zero. Op die plaats kwamen op 11 september 2001 bijna 3.000 mensen om het leven bij een door Al-Qaeda opgeëiste terreuraanslag op de torens van het World Trade Center.

Een twintigtal New Yorkse bussen gaat binnenkort rondrijden met advertenties tegen het project.

Lees ook:"De twist over de moskee in Manhattan is significant voor de kloof in de Amerikaanse samenleving." (Hubert Van Humbeeck)

Lees meer over:

Onze partners