Sneeuw veroorzaakt problemen in Polen, Oostenrijk, Tsjechië en Slovakije

22/01/12 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Sommige delen van Oost-Europa worden bedolven onder de sneeuw. In Polen moest dit weekend een groep van 27 toeristen gered worden nadat ze verdwaald waren in een sneeuwstorm.

In Oostenrijk kwam een 18-jarige Duitser om het leven nadat hij verrast werd door een lawine. Delen van Polen, Tsjechië en Slovakije worden getroffen door hevige sneeuwval en stormen.

Toeristen

In een bergachtige streek in het zuiden van Polen moesten reddingswerkers tijdens de nacht van zaterdag op zondag drie groepen van in totaal 27 mensen redden. De toeristen werden verrast door een sneeuwstorm en geraakten er niet op eigen kracht uit.

Verkeersongevallen

In het oosten van Slovakije heeft de hevige sneeuwval verschillende verkeersongevallen veroorzaakt, voornamelijk met veel blikschade en zonder noemenswaardige slachtoffers te maken.

Skistations gesloten

In Oostenrijk werden enkele skistation gesloten. De skistations van Lech, Zürsen en Stuben in Vorarlberg en het station Ischgl in Tirol waren niet toegankelijk omdat de wegen geblokkeerd waren. In Voralberg kwam een 18-jarige Duitser uit Baden-Württemberg om het leven nadat hij verrast werd door een lawine. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners