Republikeinen Perry en Cain verliezen aanhang

14/11/11 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Rick Perry en Herman Cain, beiden kandidaat om voor de Republikeinen president te worden in 2012, zien hun aanhang slinken na geklungel en beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.

Na zijn geklungel tijdens een debat onder Republikeinse presidentskandidaten heeft gouverneur Rick Perry van Texas zijn aanhang binnen het eigen kamp flink zien slinken, zo blijkt uit een opiniepeiling waarover MSNBC.com heeft bericht. Ook de vroegere zakenman Herman Cain kreeg klappen, maar hij blijft wel de tweede populairste kandidaat.

Op meerdere zenders was te zien dat Perry er niet in slaagde het derde ministerie op te noemen waar hij wil bezuinigen. Na enkele schimpscheuten van de andere debaters besloot hij met een 'Oops', die meteen de wereld rondging.

Tussen 10 en 12 november contacteerde onderzoeksbureau Heart Research Associations voor NBC News/Wall Street Journal opnieuw een panel van 102 op 248 deelnemers aan de Republikeinse voorverkiezingen, na een peiling tussen 2 en 5 november. Toen was Cain goed voor 28 procent, ex-gouverneur van Massachusetts Mitt Romney 27 procent, vroeger voorzitter Newt Gingrich van het Huis van Afgevaardigden 17 procent, volksvertegenwoordiger Ron Paul uit Texas 10 procent en Rick Perry 8 procent.

Cain zakt, maar blijft aan de leiding

Bij de nieuwe ondervraging dook Perry naar 4 procent en daalde Cain naar 27 procent, terwijl Romney naar 32 en Gingrich naar 22 procent steeg. Cain draagt de last van een vierde beschuldiging van ongewenste intimiteiten. Bovenop het verlies van één procentpunt, zeggen nu meer Republikeinen zich zorgen over die kandidaat te maken, aldus MSNBC.com.(Belga/SD)

Onze partners