Poetin wil 'jeugd beschermen tegen buitenlandse invloeden' door patriottischer onderwijs

04/07/14 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:57

'Om de jeugd, die het doelwit is van een wereldwijde ideologische strijd, te beschermen, moet Rusland zijn onderwijs patriottischer maken', aldus de Russische president Vladimir Poetin.

Poetin wil 'jeugd beschermen tegen buitenlandse invloeden' door patriottischer onderwijs

© belga

Rusland moet zijn onderwijs "patriottischer" maken en voorrang geven aan de lokale keuken in plaats van aan lessen Feng Shui of yoga, om zo de jeugd, die het doelwit is van een wereldwijde ideologische strijd, te beschermen tegen buitenlandse invloeden. Dat heeft president Vladimir Poetin verklaard.

Het programma van de staat rond patriottisch onderwijs moet verder uitgebouwd worden, aldus Poetin. "Er vindt in de wereld een hevige strijd plaats om harten en zielen voor zich te winnen door de beïnvloeding van ideologieën en van informatie. We hebben nood aan constante, systematische inspanningen, zodat ons land en onze jongeren tegen dergelijke risico's beschermd worden en die zullen helpen om de burgerlijke solidariteit en de harmonie tussen de nationaliteiten te verbeteren."

Delen

De teloorgang van de zogenaamde traditionele morele en spirituele waarden die nu wereldwijd aan de gang is, zorgt ervoor dat neonazistische organisaties kunnen ontstaan.

Vladimir Poetin

Minister van Cultuur Vladimir Medinski stelde de nieuwe culturele politiek van het land voor. "We leren vandaag meer en meer vreemde talen, wat natuurlijk een goede zaak is, maar niet ten koste mag gaan van de kennis van de Russische taal, literatuur en cultuur", zei hij. "Het is dan ook beter om lessen van Hatha Yoga en Feng Shui niet meer te ondersteunen, maar in plaats daarvan lessen aan te bieden over bijvoorbeeld nationale gevechtsporten en de nationale keuken."

De minister heeft bovendien kritiek op de "ouderwetse" Europese politiek van tolerantie en multiculturalisme, die in Europa "volledig is mislukt". De nieuwe culturele politiek, die eerder al voor kritiek zorgde van de Russische intellectuelen, is dan ook gebaseerd op het idee dat "Rusland Europa niet is". De teloorgang van de zogenaamde traditionele morele en spirituele waarden die nu wereldwijd aan de gang is, zorgt ervoor dat neonazistische organisaties kunnen ontstaan, waarschuwde president Poetin nog. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners