Oppositie stelt manifestatie tegen grondwetgevende vergadering uit naar vrijdag

03/08/17 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:49

Bron: Belga

De oppositie in Venezuela heeft haar voor donderdag geplande manifestatie tegen de grondwetgevende vergadering uitgesteld naar vrijdag, de dag waarop de openingssessie van de constituante plaatsvindt.

Oppositie stelt manifestatie tegen grondwetgevende vergadering uit naar vrijdag

© Belga

Om de grondwet te verdedigen tegen fraude, zal de mobilisatie van vandaag (donderdag) morgen plaatsvinden, op 4 augustus', aldus de oppositiecoalitie MUD op Twitter. Op die manier vindt de manifestatie plaats op het moment dat de constituante aan het werk gaat.

President Nicolas Maduro kondigde eerder op de dag aan dat de openingssessie van de grondwetgevende vergadering, die als opdracht heeft een nieuwe grondwet op te stellen, met 24 uur wordt uitgesteld tot vrijdag. 'Deze sessie zal georganiseerd worden binnen een vreedzame, rustige sfeer en met al het nodige protocol', zei Maduro tijdens een vergadering met leden van de constituante, die 545 leden telt die werden verkozen tijdens een omstreden verkiezing op zondag.

De oppositie had de verkiezing geboycot. Ze vreest dat het gaat om een schijnvertoning die als doel heeft om meer macht te geven aan president Maduro.

Onze partners