Israël lanceert nieuwe luchtaanvallen op Gaza

08/07/14 om 05:03 - Bijgewerkt om 05:03

De Israëlische luchtmacht heeft opnieuw massale luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat melden getuigen en Palestijnse veiligheidsbronnen. Er is sprake van een twaalftal gewonden.

Israël lanceert nieuwe luchtaanvallen op Gaza

Rookpluimen stijgen op boven Gaza na wat volgens getuigen Israëlische bombardementen waren. © REUTERS

De nieuwe luchtaanvallen zouden gericht zijn op huizen van Hamasstrijders. Die hadden eerder raketten op Israël afgevuurd. Een woordvoerder van het Israëlische leger bevestigde intussen al dat "een luchtoperatie werd uitgevoerd als bescherming."

Volgens getuigen waren de aanvallen gericht op divers woningen. Er zouden twaalf gewonden zijn, onder wie twee zwaargewond.

Raketten

De radicale Palestijnse beweging Hamas vuurde maandagavond tientallen raketten op Israëlische plaatsen af. Voor het eerst sinds het begin van de jongste golf van geweld eiste de gewapende vleugel van Hamas de aanvallen op. Volgens de Israëlische televisie werden binnen het uur een zestigtal raketten afgevuurd. Er werden plaatsen in een straal van 40 kilometer van de Gazastrook aangevallen. Ook in de stad Rechovot ten zuiden van Tel Aviv loeiden maandagavond de alarmsirenes. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners