Live Herlees: Atletico Madrid is Spaans kampioen na gelijkspel bij Barcelona

17/05/14 om 16:58 - Bijgewerkt om 20:00

Atletico Madrid heeft voor het eerst sinds 1996 de Spaanse landstitel veroverd. De club van Rode Duivel Thibaut Courtois had genoeg aan een gelijkspel op het veld van rechtstreekse concurrent Barcelona. Herlees ons liveverslag.

Herlees: Atletico Madrid is Spaans kampioen na gelijkspel bij Barcelona

© belga

 • Kevin Van der Auwera

  Atletico is de kampioen van Spanje

  Het slotoffensief van Barcelona heeft niets meer opgeleverd. Ook doelman Pinto trok nog mee naar voren, maar Atletico heeft standgehouden en pakt verdiend de titel. Volgende zaterdag kan het ook nog de Champions League winnen.

 • Kevin Van der Auwera

  Atletico komt er niet meer uit

  Barcelona gaat op zoek naar zijn allerlaatste kans in dit seizoen, Atletico plooit helemaal terug. Thibaut Courtois is op zijn hoede.

 • Kevin Van der Auwera

  Het blijft razendspannend

  De fans van Barcelona blijven geloven in de titel van hun club, en terecht uiteraard. Messi en co hebben aan één doelpunt genoeg om de titel nog af te snoepen van Atletico Madrid. Nog een vijftal minuten reguliere speeltijd.

 • Kevin Van der Auwera

  Knappe actie van Messi

  Mooie versnelling van Lionel Messi, maar zijn actie loopt vast net buiten het strafschopgebied.

 • Kevin Van der Auwera

  Xavi komt helpen

  Barçatrainer Gerardo Martino gooit Xavi, die op de bank begon, in de strijd ten koste van Cesc Fabregas. De Catalanen hebben nog een kleine tien minuten om het Madrileense slot te forceren

 • Kevin Van der Auwera

  Atletico trekt een muur op

  Alle Barçafans recht op de tribunes, maar Messi trapt in de muur. Makkelijk wordt het niet voor Barcelona: Atletico heeft de minst gepasseerde verdediging van de Primera Division

 • Kevin Van der Auwera

  Barcelona belegert het strafschopgebied van Atletico

  Thibaut Courtois moet alert zijn, Barcelona gaat nu echt nadrukkelijk op zoek naar de 2-1 en probeert het ook met afstandsschoten. Vrije trap nu voor Messi net buiten de zestien.

 • Kevin Van der Auwera

  Barçafans op het topje van hun stoel

  Het blijft razendspannend. Barcelona heeft nog ruim twintig minuten om een doelpunt te maken en de Spaanse titel in extremis te veroveren, maar moet opletten voor een tweede doelpunt van Atletico. Dat zou de Catalanen wellicht helemaal uittellen.

 • Kevin Van der Auwera

  Doelpunt van Barcelona afgekeurd

  Lionel Messi maakt de 2-1, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd: de Argentijn stond buitenspel. Een knap doelpunt, maar helaas voor Barcelona ongeldig.

 • Kevin Van der Auwera

  Barça voert druk op

  Barcelona zoekt een gaatje in de verdediging van Atletico maar vindt dat voorlopig niet. Een vrije trap voor Iniesta buiten de zestien levert niets op.

 • Kevin Van der Auwera

  Godin maakt gelijk: 1-1!

  Godín krijgt Camp Nou even stil: de verdediger kopt de 1-1 voorbij Pinto en brengt de titel weer naar Madrid. De Barçafans proberen hun team meteen moed in te roepen: Barça! klinkt het weer.

 • Kevin Van der Auwera

  Tweede helft is begonnen

  Barcelona en Atletico Madrid zijn begonnen aan hun laatste 45 minuten van dit seizoen. Kunnen Thibaut Courtois en co hun achterstand nog goedmaken of gaan de Blaugrana met de titel aan de haal? Het belooft nog een superspannende 45 minuten te worden.

 • Kevin Van der Auwera

  Rust: 1-0

  Scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz maakt een einde aan de eerste helft. Barcelona is virtueel kampioen met deze 1-0 voorsprong, maar Atletico heeft één doelpunt genoeg om de titel te grijpen in de tweede helft.

 • Kevin Van der Auwera

  Dani Alves voorkomt de 1-1

  Een voorzet vanop rechts belandt bijna in het Barcelonese doel, Dani Alves kopt in hoekschop.

 • Kevin Van der Auwera

  Komt Atletico nog terug?

  Als Atletico zijn achterstand nog goedmaakt, dan pakt het zijn eerste Spaanse titel sinds 1996. Barcelona kan al voor de vijfde keer in zes jaar kampioen worden.

 • Kevin Van der Auwera

  'Barça!

  Het publiek in Camp Nou begint nu onophoudelijk te zingen: 'Barça! Barça! Barça! De sfeer zit er goed in bij een zonnig weertje. Bij deze stand barst vanavond een heus volksfeest los in de Catalaanse hoofdstad.

 • Kevin Van der Auwera

  1-0 via Alexis Sanchis!

  Camp Nou ontploft: De Chileen Alexis Sanchis knalt de bal in de korte hoek voorbij Thibaut Courtois na een fraaie aflegger van Messi. Barcelona is met deze stand virtueel kampioen wegens beter in de onderlinge duels.

 • Kevin Van der Auwera

  Lionel Messi probeert het te forceren

  De Argentijn maakt de actie op links maar zijn voorzet is niet goed genoeg. De Barca-fans verwachten op zijn minst een doelpunt van hun sterspeler die deze week een verbeterd contract tekende. Hij is opnieuw de bestbetaalde speler ter wereld met een jaarsalaris van 20 miljoen euro.

 • Kevin Van der Auwera

  Tweede wissel voor Atletico

  Ook de Turk Arda Turan moet geblesseerd het veld verlaten. Diego Simeone kan nog maar een wissel doorvoeren en de wedstrijd is nog niet eens halfweg. Voorlopig loopt het niet echt gesmeerd voor 'Los Colchoneros'

 • Kevin Van der Auwera

  Drama voor Atletico

  De bezoekers verliezen hun topschutter: Diego Costa moet geblesseerd het veld verlaten en huilt op de bank.

Onze partners