Gevaarlijke cobra ontsnapt in Nederlands dorp

05/09/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:49

In het Nederlandse Made, in de gemeente Drimmelen nabij Breda, is mogelijk een gevaarlijke cobra uit een woning ontsnapt. Een beet van het reptiel kan dodelijk zijn voor een mens.

Gevaarlijke cobra ontsnapt in Nederlands dorp

© drimmelen.nl

Dat meldt de gemeente Drimmelen op haar website. De gemeente stuurde ook een waarschuwingsbericht aan omwonenden.

Ontsnapt

Het gaat om een Cobra Naja Nivea of Kaapse cobra, een geel-beige kleurige slang van circa 70 centimeter lang. Het gaat om een cobra met giftanden, waarvan de beet dodelijk kan zijn voor een mens.

De eigenaar meldde donderdagavond dat het reptiel uit zijn terrarium was ontsnapt. De kans bestaat dus dat de slang ook de woning is uitgegaan.

Advies

De autoriteiten adviseren bewoners in de buurt om deuren en ramen gesloten te houden en kinderen niet buiten te laten spelen. Het dier zoekt beschutting en kan naar binnen kruipen. In de directe nabijheid van de mogelijke ontsnappingsplek van de cobra ligt een basisschool.

De cobra zal naar verwachting niet verder dan 200 meter van zijn oorspronkelijke verblijfplaats zijn verwijderd. De gemeente waarschuwt de slang niet te benaderen, want dan kan het dier agressief worden.

Antigif

Als iemand wordt gebeten door het dier is er wel een antigif beschikbaar, maar dat dient snel toegediend.

De gemeente laat weten een team van slangenexperts te hebben ingeschakeld. Ook de eigenaar van het dier zoekt mee. De gemeente vraagt eenieder die de slang ziet, direct de hulpdiensten te bellen. (Belga/ANP/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners