Franse vakbond: 'Laat scholieren roken op speelplaats, op stoep zijn ze doelwit terroristen'

02/02/16 om 18:13 - Bijgewerkt op 03/02/16 om 10:10

De grootste vakbond van de Franse scholen vraagt aan de regering om toe te laten dat leerlingen mogen roken op de schoolpleinen. De reden: buiten de schoolmuren, op de stoep, vormen ze een doelwit voor terroristen. Verschillende scholen laten een en ander kennelijk al toe.

Franse vakbond: 'Laat scholieren roken op speelplaats, op stoep zijn ze doelwit terroristen'

© /

Het Syndicat national des personnels de direction de l'Education national (SNPDEN) deed de oproep eerder al net na de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs, maar de regering ging daar niet op in. Op radiozender France Info heeft de adjunct-secretaris-generaal van de SNPDEN de oproep nu herhaald.

'Scholieren die massaal verzamelen op de stoep, dat is een zeer groot risico, groter dan het risico van de consumptie van tabak, alcohol of drugs,' zei Michel Richard. 'Ik wil de risico's van roken niet minimaliseren, maar het is in deze specifieke context belangrijk om te beschermen tegen het grootste risico'.

Volgens de vakbond wachten verschillende scholen niet op het antwoord van de regering en laten ze het roken op de schoolpleinen al toe. De statistieken van de Franse overheid stellen dat één op de drie Franse tieners roken. (KVDA)

Onze partners