Forbes: ‘Donald Trump werd in jaar tijd 800 miljoen dollar armer’

Melania en Donald Trump, tijdens een honkbalwedstrijd in 2006 © REUTERS

Het Amerikaanse gerenommeerde zakenblad Forbes nam het fortuin van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump opnieuw onder de loep en concludeert dat dit het afgelopen jaar flink geslonken is.

Volgens Forbes, dat de persoonlijke rijkdom van Donald Trump al meer dan drie decennia documenteert, daalde het fortuin van de flamboyante zakenman tot 3,7 miljard dollar, dat is 800 miljoen dollar minder dan vorig jaar.

Het verlies wordt toegeschreven aan ‘de afkoeling’ van de vastgoedmarkt in New York, vooral dan wat betreft winkels en kantoren.

Gedaald

Van de 28 gebouwen van Trump die Forbes onder de loep nam, daalden er 18 in waarde, waaronder de bekende Trump Tower op Fifth Avenue in Manhattan en ook zijn privéclub Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida.

Zeven eigendommen stegen dan weer in waarde. Bekijk een gedetailleerd overzicht op de website van Forbes.

Overdreven

Forbes merkt ook fijntjes op dat Trump tijdens het eerste presidentieel debat afgelopen maandag een loopje nam met de werkelijkheid, toen hij verklaarde dat hij het voorbije jaar 694 miljoen dollar zag binnenkomen.

‘Dat klopt niet, want in het document dat hij indiende bij de federale kiescommissie worden omzet en inkomen met elkaar gemengd en gaat het bovendien over een periode van 17 maanden.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content