Ferry met zeker 200 opvarenden gekapseisd in Bangladesh

15/05/14 om 14:31 - Bijgewerkt om 15:34

In Bangladesh is een zoekactie bezig nadat een veerboot met honderden passagiers aan boord gezonken is. Volgens de lokale autoriteiten zijn er zeker zeven doden.

Ferry met zeker 200 opvarenden gekapseisd in Bangladesh

Ferrydiensten in Bangladesh houden nooit passagierslijsten bij en niemand kan zeggen hoeveel opvarenden er op een veerboot zijn. © Reuters

Het ongeval gebeurde om 15.00 uur plaatselijke tijd in het midden van de rivier Meghna in het centrale district Munshiganj, 27 km van de hoofdstad Dhaka. De ferry kwam in een warmteonweer terecht.Volgens de lokale autoriteiten zijn er zeker zeven doden.

Het gekapseisde schip vervoerde tussen de 250 en 300 passagiers. Velen konden zwemmend de oever bereiken. Hoeveel passagiers er precies vermist zijn, is onduidelijk. Ferrydiensten in Bangladesh houden nooit passagierslijsten bij en niemand kan zeggen hoeveel opvarenden er op een veerboot zijn.

In Bangladesh gebeuren er steeds weer zware ongevallen met veerboten. Twee jaar geleden kwamen tientallen mensen om toen een veerboot in aanvaring kwam met een vrachtschip. Eind 2010 waren bij drie ongevallen met ferry's in Bangladesh binnen de maand meer dan 160 mensen verdronken.

(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners