Dode bij schietpartij in hotel in Dublin

05/02/16 om 21:40 - Bijgewerkt om 21:42

In een hotel in de Ierse hoofdstad Dublin zijn één dode en twee zwaargewonden gevallen bij een schietpartij tijdens een weging voor een bokskamp. De daders zijn spoorloos, over hun motief is niets bekend.

Dode bij schietpartij in hotel in Dublin

Regency Airport Hotel in Dublin © Belga Image

De schietpartij vond plaats rond 14u30 lokale tijd (15u30 Belgische tijd) in het Regency Airport Hotel in Dublin. Tijdens een weging van de World Boxing Organization (WBO) voor het Europese titelgevecht tussen Jamie Kavanagh en Antonio Joao Bento, stormden mannen verkleed als politie-agent binnen met AK47-geweren (kalasjnikovs). Dat vertelden ooggetuigen, onder wie een reporter van de Britse openbare omroep BBC. Hij zegt dat een van de mannen zijn geweer op hem richtte.

Op YouTube verschenen al beelden van het moment van de schietpartij

Op het moment van de schietpartij waren naar schatting 200 tot 300 mensen aanwezig, onder wie kinderen. Volgens de voorzitter van de Ierse boksbond schoten de gewapende mannen niet willekeurig en werden ook niet de boksers geviseerd.

Eén slachtoffer overleed ter plaatse, twee anderen zijn met vermoedelijke schotwonden naar een ziekenhuis gebracht. Tientallen mensen hebben het op een lopen gezet. De politie heeft de omgeving afgezet.

De daders zijn nog voortvluchtig. De Ierse tv-zender UTV meldt dat na de schietpartij een uitgebrand auto is gevonden.

Het titelgevecht bij de lichtgewichten tussen Kavanagh en Bento moest normaal zaterdagavond doorgaan, maar is afgelast. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners