Clinton zegt campagnetrip naar Californië af om gezondheidsredenen

12/09/16 om 06:35 - Bijgewerkt om 11:30

Hillary Clinton, de Amerikaanse presidentskandidate voor de Democraten, heeft haar campagnetrip naar Californië afgezegd.

Clinton zegt campagnetrip naar Californië af om gezondheidsredenen

Hillary Clinton © Reuters

Clinton werd maandag en dinsdag in de westelijke staat verwacht, maar ze heeft dus rust voorgeschreven gekregen om haar te laten genezen van haar longontsteking, melden Amerikaanse en Britse media zondag (plaatselijke tijd).

Eerder op de dag had de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een herdenkingsplechtigheid in New York voor de aanslagen van 9/11 al moeten verlaten omdat ze onwel werd. Haar dokter maakte enkele uren later bekend dat Clinton sinds vrijdag kampt met een longontsteking. Maar zondag zou ze vooral last hebben gehad van de warmte en uitdroging.

Er wordt al langer gespeculeerd over Clintons gezondheidstoestand, vooral door de entourage van Donald Trump, haar rivaal uit het Republikeinse kamp. Die laat geen kans onbenut om erop te wijzen dat Clinton met haar "zwakke" gezondheid niet in staat zou zijn om de Verenigde Staten te leiden. (Belga/NSK)

Onze partners